Eetdagboek Focusonfoodies

Eetdagboek: wat eet ik in een week?

Zaterdag 7 februari:

Vandaag geen wekker, want het is lekker weekend! Maar zoals altijd ben ik op tijd wakker, meestal rond 8 uur. Ik ontbijt met de banaanpannenkoekjes van mijn blog en een kop groene thee. Daarna trek ik mijn hardloopkloffie aan, doe rek- en strekoefening en ga een stuk lopen. Het gaat heerlijk, ik loop 6km en voor het eerst loop ik gemiddeld sneller dan 10.0 km/u. Tof! Na het hardlopen drink ik kokoswater van VitaCoco en ga ik douchen.

‘s Middags hang ik wat rond in huis, verstuur wat mail voor de blog. Ook moet ik nog een een paar uurtjes werken; ik doe freelance werk en onderhoud de websites en schrijf teksten voor verschillende bedrijven. Ik lunch met een makkelijke salade, met zongedroogde tomaatjes, komkommer, wat noten en zaden en olijven.

spelt pizza met aubergine, tonijn, avocado en rucola

spelt pizza met aubergine, tonijn, avocado en rucola

Daarna vertrekken we richting mijn ouders, want samen met hen gaan we die avond naar de show van cabaretier Daniel Arends. Bij hen thuis maak ik een pizza met speltbodem, verse tomatensaus met basilicum en oregano en belegd met tonijn, sjalot, aubergine, avocado, rucola en geitenkaas. Echt smullen! Het recept (zo ongeveer) staat al op de site. Ik drink een paar glazen thee en een kopje koffie en dan gaan we naar het theater. We zijn rond half 12 thuis.

Zondag 8 februari:

Geen wekker, maar toch vroeg wakker, dus rond half 9 zit ik aan mijn ontbijt. Ik eet de havermoutpap van mijn blog, met bosbessen, amandelen, walnoten en zaden. Zoals altijd met een grote kop thee en een kopje koffie.

Ik moet vandaag werken, niet voor mijn blog, maar voor een aantal freelance opdrachten en daar ga ik mee aan de slag. Aan een tussendoortje denk ik niet omdat ik geen honger heb, dus rond 13:00 uur lunch ik met 3 zilvervliesrijstwafels: 1 met hummus en 2 met avocado en 1 plakje geitenkaas.

‘S avonds eten we ribeye van CowUnder en hier kijk ik al de hele dag naar uit. Het malse vlees staat al vanaf de middag te marineren in wat olijfolie met peper, zout en knoflook. Dat gaat een uurtje in de oven, op 50 graden en daarna nog even op hoog vuur in de pan. YUM! Erbij maakt de BF een salade met boontjes, avocado, tomaat, komkommer, paprika en ui en eten we frietjes van zoete aardappel uit de Airfryer.

‘s Avonds drink ik een glaasje rode wijn en verder thee en rond half 11 gaan we slapen.

Ribeye van Cowunder met salade en frietjes van zoete aardappel

Ribeye van Cowunder met salade en frietjes van zoete aardappel

Maandag 9 februari:

06.45: wekker

Op maandag sta ik altijd op 06.45 omdat ik vanuit Utrecht naar mijn werk in Hoofddorp moet rijden. Ik eet havermoutpap met bosbessen, lijnzaad, cacaonibs en kaneel, drink een groot glas groene thee en ga om 07.40 de deur uit.

Rond half 11 eet ik twee rijstwafels met pindakaas, maar al snel rammel ik van de honger. Het lijkt deze week wel of ik een lintworm heb, want wat ik ook eet, meteen erna heb ik weer honger.

Om 12 uur lunch ik met mijn collega’s en ik heb een lekkere salade bij me die we gisteravond bij de biefstuk aten. Aangevuld met wat rucola maken de restjes sperziebonen, tomaat, komkommer, paprika, ui en avocado een prima lunch.

In de middag eet ik een banaan, een kleine appel en 2 kale maiswafels met marjolein, tijm en oregano van Zonnatura.

Na het werk rijd ik door naar mijn ouders en mijn moeder heeft het avondeten al klaar staan (yesss, zo luxe om niet zelf te hoeven koken). We eten zilvervliesrijst met capucijners, champignons, prei, spitskool, paprika en aubergine en hoewel het er niet heel aantrekkelijk uitziet, is het heerlijk! Na het eten maak ik een flinke wandeling met mijn paps en rond half 11 kruip ik in bed.

lunch: left over salade

lunch: left over salade

Dinsdag 10 februari:

7:00 uur: wekker

Op dinsdag slaap ik vaak bij mijn ouders omdat dit een stuk dichter bij mijn werk is. Mijn moeder eet ook grotendeels glutenvrij en daardoor is er altijd wat lekkers in huis voor een fijn ontbijt. Ik ontbijt met een kom havermout en teff, met een eetlepel rauwe cacaopoeder, 2 eetlepels lijnzaad en 2 handjes bosbessen. Daarbij drink ik een kopje koffie en een groot glas pepermuntthee. Om 8 uur stap ik in de auto naar mijn werk.

Rond 10 uur krijg ik trek en eet ik twee rijstwafels met pindakaas. Normaal heb ik zelden trek tussen het ontbijt en de lunch, maar deze week lijkt mijn buik een bodemloze put, die constant honger heeft. Ik drink volop heet water; rond de lunch heb ik vaak al bijna 1,5 liter gedronken.

Om 12:30 uur ga ik samen met collega’s lunchen in de kantine. Ik neem altijd mijn eigen lunch mee, vaak restjes van het avondeten of een speltbroodje met iets lekkers. Vandaag eet ik de restjes van gister: capucijners met prei, spitskool, champignon, paprika en een heel klein beetje zilvervliesrijst.

Om 14:00 uur eet ik een banaan en om 15:30 uur heb ik alwéér trek en eet ik 3 gedroogde vijgen en een handje cashewnoten. Natuurlijk blijf ik lekker water drinken.

Rond kwart over 5 stap ik in de auto en rijd ik naar terug naar Utrecht. Het is lekker druk, dus ik sta in de file en uiteindelijk om kwart over 6 thuis. Met wat verse sla, komkommer, avocado, zongedroogde tomaat, geitenkaas, olijfjes en noten maak ik een snelle salade. Lekker! ‘s Avonds drink ik nog een groot glas water en een glas thee en zet ik het artikel over beginnen met hardlopen klaar. Heel spannend en leuk, want ook hardlopen is één van mijn passies.

Salade met komkommer, avocado, zongedroogde tomaat, olijfjes en geitenkaas

Salade met komkommer, avocado, zongedroogde tomaat, olijfjes en geitenkaas

Woensdag 11 februari:

07:00 uur: wekker

Vandaag werk ik thuis. Om 7:00 gaat de wekker van de BF en daarna kan ik eigenlijk niet meer slapen, maar ik draai me nog een paar keer om. Om 08:00 gaat mijn wekker en na een snelle douche maak ik ontbijt: wéér havermoutpap met bosbessen, kaneel en lijnzaad. Saai he ;-)? Daarbij een kopje koffie en een grote mok groene thee en ik kruip achter de computer om foto’s te bewerken en artikelen te schrijven.

Om half 10 brengt de koerier mijn nieuwe gadget: een Sony XQ100 lens voor op je smartphone, waarmee ik buiten de deur de tofste foto’s kan maken zonder mijn spiegelreflexcamera mee te hoeven nemen. Ideaal, want dat ding is leuk voor thuis, maar minder handig als je een dag aan het snowboarden bent. Binnenkort meer over de XQ100!

Rond 13:00 lunch ik met left-over carpaccio met grana padano, pijnboompitjes en wat mosterd en 2 kiwi’s. Erbij natuurlijk weer een grote mok thee. Lekker paleo-proof.

‘s Avonds maak ik spelt couscous met gegrilde aubergine en paprika uit de oven: heerlijk! Het recept is echt super makkelijk en komt volgende week online. Na het eten heb ik trek in koffie; normaal drink ik dat nooit, maar ik maak toch een lekkere vegan latte. Erna nog een halve liter heet water en rond 23:00 ga ik naar bed.

spelt couscous met gegrilde groenten

spelt couscous met gegrilde groenten

lunch: carpaccio met kiwi

lunch: carpaccio met kiwi

Donderdag 12 februari

08:00 uur: wekker

Vandaag weer een thuiswerkdag, waarbij ik de recepten klaar zet voor als ik tijdens de wintersport. Hard werken vooraf, zodat ik tijdens de vakantie lekker kan ontspannen en jullie toch nog nieuw lekkers kunnen maken ;-). Ik ontbijt met banaan pannenkoekjes met bosbessen, kokoschips en gojibessen, kopje koffie en een mok thee. Om 10 uur gaat de bel en komt de postbode een Fitbit Aria weegschaal brengen. De oude was kapot en deze synchroniseert automatisch met mijn Fitbit flex en ik vind het echt een toffe gadget.

Tussendoor eet ik een kiwi en omdat er nog een portie carpaccio over is van gisteren, besluit ik niet moeilijk te doen en eet ik wéér carpaccio als lunch (heel vervelend). Ik werk verder aan de artikelen en doe daarna boodschappen voor een recept wat ik die middag wil maken.

Tussendoor eet ik een handje cashewnoten en 2 gedroogde vijgen. ‘s Avonds wil ik hardlopen dus ik begin op tijd met het avondeten: risotto met zalm, asperges en champginons. Lekker! Daarna ga ik hardlopen; een rondje van iets meer dan 6 kilometer.

banaan pannenkoekjes met koffie

banaan pannenkoekjes met koffie

hardlopen

‘s avond lekker een rondje hardlopen

Vrijdag 13 februari

06:45 uur: wekker

Om kwart voor 8 moet ik in de auto zitten, dus ik ontbijt met warme havermoutpap en een grote kop thee. De koffie is op, balen!

Met collega’s gaan we lunchen bij de pizzeria om de hoek, waar ze ook glutenvrije pizza’s hebben. Ik neem een glutenvrije pizza met zoete aardappel, feta en rode ui en veel spinazie en rucola; super lekker! Daarbij drink ik water.

‘s Middags neem ik een handje cashewnoten en een stuk of 3 vijgen. Rond 17:00 uur rijd ik weer terug naar Utrecht. Thuisgekomen maak ik zoete aardappelfrietjes uit de Airfryer met een stukje vis, rucolasalade en quinoa en daarna gaan we naar de Mediamarkt om een GoPro te kopen. Met de GoPro wil ik gave snowboard filmpjes schieten in Fiss en onze vakantie in Bali vastleggen. Even slikken bij het afrekenen, maar ik ben helemaal happy!

lunch: glutenvrije pizza

lunch: glutenvrije pizza

Quinoa met olijf en panga

Avond eten: quinoa met olijf en feta, tilapia en rucola

Dat was mijn allereerste eetdagboekje! Wat vonden jullie ervan? Valt mee he, hoe lastig het is om gezond te eten ;-)?

Er zijn 14 reacties op Eetdagboek: wat eet ik in een week?

 1. Lucie Beck
  21 februari 2015 at 07:54 (7 jaar ago)

  Erg interessant om te lezen en intussen geef je eet tips, handig! Een kijkje achter de schermen vind ik altijd leuk, creatieve groetjes Lucie

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   1 maart 2015 at 21:09 (7 jaar ago)

   Dankje Lucie, fijn om te horen! Zou je het leuk vinden om vaker een eetdagboek te lezen?

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 2. christa
  21 februari 2015 at 08:48 (7 jaar ago)

  Altijd leuk om te lezen hoe iemand anders t doet 🙂

  Beantwoorden
 3. Jessica
  21 februari 2015 at 09:11 (7 jaar ago)

  Was leuk om te lezen! Altijd interessant zo’n kijkje in iemand anders eetleven!

  Beantwoorden
 4. Lilian
  21 februari 2015 at 09:22 (7 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen. Waarom drink je vaak heet water, is dat beter?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   1 maart 2015 at 19:54 (7 jaar ago)

   Dankjewel Lilian, leuk om te horen! Zou je vaker een eetdagboek terug willen zien op de site?
   En warm water is veelal beter voor je maag dan (ijs)koud water, maar ik vind het vooral gewoon erg lekker. En ik wil ook niet de hele dag door thee drinken, dus daarom vaak heet water zonder zakje ;-).

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
   • bika78
    2 maart 2015 at 17:50 (7 jaar ago)

    Ik zou zeker vaker een eetboek willen zien!
    Ik drink al héle slappe thee maar lust warm water net zo graag. Ga het eens vaker warm drinken ipv koud. Dankjewel

    Beantwoorden
 5. Leonie
  21 februari 2015 at 09:45 (7 jaar ago)

  Ik vind het heel knap dat je helemaal geen zoetigheden eet! Iets lekkers bij de thee ‘s middags… Dat is mijn grootste struikelblok.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   1 maart 2015 at 19:52 (7 jaar ago)

   Hi Leonie,
   Toevallig heb ik in deze week ook niets lekkers gebakken, normaal wil ik dat nog weleens nemen als zoetigheidje. Maar eigenlijk pak ik smiddags, rond de dip van een uur of 3, liever een stukje fruit, zoals een banaan. Ook zoet ;-). En wat nu als je zelf een voorraadje gezonde(re) koekjes bakt in het weekend, en deze bewaard voor je theemomentje smiddags? Zou dat helpen?

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
   • Leonie
    2 maart 2015 at 11:26 (7 jaar ago)

    Hoi, wat leuk dat je ook reageert! 🙂 Bedankt!
    Ik vind het wel een hele goeie tip inderdaad om in het weekend een voorraadje gezonde koekjes te bakken. Ik heb wel eens gelezen van eten vooruit maken in het weekend voor doordeweeks maar dat vind ik dan nooit zo lekker. Maar met koekjes kan dat natuurlijk wel hartstikke goed!
    Wat mij betreft is zo’n eetdagboekje voor herhaling vatbaar! Werkt voor mij wel motiverend op moeilijke momenten 🙂
    Groetjes, Leonie

    Beantwoorden
 6. Leen
  21 februari 2015 at 19:40 (7 jaar ago)

  Leuk om te lezen! Niet altijd makkelijk om een lunch te verzinnen die en gezond is en vlug klaar en makkelijk om mee te nemen is. Dank u wel voor uw leuke en heel lekkere receptjes!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   1 maart 2015 at 19:49 (7 jaar ago)

   Hi Leen,
   wat leuk om te horen! En als je een gezonde avondmaaltijd maakt, is mijn tip om altijd extra te maken. Zo heb je de volgende dag direct een gezonde lunch ;-).

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 7. Laura
  27 februari 2015 at 23:09 (7 jaar ago)

  Wat leuk zeg om te lezen en wat eet je gezond!
  Wat voor plantaardige melk drink je in je koffie? Ik heb namelijk tot op heden niets gevonden wat bevalt. Groetjes Laura

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   1 maart 2015 at 19:35 (7 jaar ago)

   Hi Laura,
   Haha best wel gezond als je het zo allemaal opschrijft he.. Behalve pizza voor lunch natuurlijk ;-). Ik vind de kokosdrink van Alpro erg lekker, maar suikervrije sojamelk is de enige plantaardige melk die opschuimt in de melkopschuimer, dus als ik een cappuccino maak dan gebruik ik suikervrije sojamelk.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.