weekend naar de franse ardennen

Een weekend naar de Ardennen: wat te doen?

Op een goede 4 uur rijden vanaf Amsterdam liggen de Franse Ardennen. Bij veel mensen zijn de Belgische Ardennen een stuk beter bekend. De Franse Ardennen heeft echter ook veel moois te bieden. Samen met mijn mam gingen we een lang weekend naar de Ardennen en ik geef je graag tips om er een aantal leuke dingen te doen! Leuk detail; we kregen een echte Franse auto mee om te roadtrippen: de DS 3. Past er wel echt bij toch?!

Fietsen langs de Maas (Meuse)

De rivier de Maas ontspringt in Frankrijk, kronkelt door de Ardennen en stroomt daarna nog door Nederland en België. Langs de Maas loopt een bijzondere fietsroute: de Voie verte Trans-Ardennes. De fietsroute van 85 kilometer is zoveel mogelijk autovrij en de uitzichten langs de Maas zijn waanzinnig. Langs de route zijn genoeg mogelijkheden om even te stoppen om wat te eten en drinken of om van het uitzicht te genieten. Er zijn ook voldoende overnachtingsplaatsen langs de Maas. Een leuke route is bijvoorbeeld van Charlesville-Mezieres naar Monthermé, een tochtje van ongeveer 20 kilometer (enkele reis). Fietsen kun je huren of zelf meenemen.

Uitkijkpunt bij Monthermé

Uitkijkpunt bij Monthermé

De Maas is beeldschoon

De Maas is beeldschoon

Voie Verte - fietsen langs de Maas

Voie Verte – fietsen langs de Maas

Voie verte - Trans Ardennes

Voie verte – Trans Ardennes

Monthermé in de Franse Ardennen

Monthermé in de Franse Ardennen

Actie en snelheid bij Terr’altitude

In het avonturenpark Terr’altitude in Fumay kun je als snelheidsduivel je lol op, met de ‘Fantasticable’ als ultiem hoogtepunt. Vanaf ruim 110 meter hoogte zoef je met een snelheid van meer dan 130 km/u ruim een kilometer over de Maas. Voor échte waaghalzen (ook voor kids vanaf 35kg), want het is behoorlijk spannend! Je krijgt echt een mega adrenaline-rush, maar wat een onwijs gave ervaring om zo kneiterhard naar beneden te gaan. Net of je vliegt! Naast de Fantasticable is er een parcours door de bomen, kun je er bungeejumpen, paintballen en nog veel meer spannends. Een middag naar Terra’ltitude is een aanrader voor iedereen die van adrenaline houdt!

Terraltitude Fantasticable

Zie je die lege plekken daar links tussen de bomen. Daar gingen we heen. Slik!

Ook mijn moeder ging gewoon naar beneden. SUPER STOER!

Ook mijn moeder ging gewoon naar beneden. SUPER STOER!

Hang je dan....

Hang je dan….

Een overnachting in een oud fort

Wanneer je met de auto in het dorpje Sedan richting Chateau Le Fort rijd, waan je je eeuwen terug in de tijd. Het kasteel van Sedan is één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa en werd in de 15e eeuw gebouwd. In het chateau vind je nu een hotel en restaurant en het is een bijzondere ervaring om een nachtje te verblijven in het kasteel. Overdag kun je overigens ook rondleidingen krijgen door het chateau en hoor je meer over de intrigerende geschiedenis. Prinses (of prins) voor een nacht!

Chateau le Fort in Sedan

Chateau le Fort in Sedan

Chateau le Fort in Sedan

Chateau le Fort in Sedan – echte kasteelmuren in je kamer!

En om helemaal in Franse stemming te komen, kregen we een DS 3 om mee te roadtrippen. Deze diesel is super zuinig; we waren nog geen hele tank kwijt op de heen- en terugreis en nog ruim 120km in de Ardennen zelf. Dat betekent dus zo’n 1000 kilometer op 1 tank (afhankelijk van je rijgedrag natuurlijk)! De DS 3 rijdt, ondanks het lage verbruik, super sportief en heeft een luxe interieur met duidelijke, fijne navigatie. We zijn geen één keer verdwaald, zegt wel wat toch ;-)? Mocht je het je trouwens afvragen; ik krijg voor deze samenwerkingen met automerken niet betaald. Ik krijg de auto te leen, maar betaal verder zelf benzine etc. Voor mij als MEGA autoliefhebber super leuk om zo vaak met verschillende auto’s op pad te kunnen :D!

Met de Citroën DS3 bij Chateau le Fort

Met de DS 3 bij Chateau le Fort

Interieur DS3

Het interieur van de DS3 is ook gaaf trouwens he?

Natuurlijk kun je nog véél meer doen in de Franse Ardennen, zoals paardrijden, wandelen, mountainbiken, varen en lekker eten. Heb jij nog leuke activiteiten of adresjes die je graag wilt delen met lezers van Focus on Foodies? Laat het dan hieronder in de reacties weten.

Ik werd uitgenodigd voor deze reis door de Franse Ardennen en de DS3 had ik een paar dagen te leen.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.