tips voor weekendje Den Bosch

Een weekend Den Bosch: tips en hotspots!

Vorig weekend stapten mam en ik in de auto voor weer een weekendje Brabant. Dit keer op de planning: ’s Hertogenbosch en Eindhoven! We ontdekten heerlijke food hotspots, leuke interieurwinkels én beleefden een wel heel bijzondere BrabantNacht! Ik deel dan ook graag alle leuke plekken met jullie voor een weekend Den Bosch. Het is overigens super leuk om twee Brabantse steden te combineren in één weekend; zo ontdek je zoveel leuke plekjes!

Vughterstraat

Aan de Vughterstraat zitten misschien wel de leukste winkels en café’s van Den Bosch. Zo heeft Koekwaus waanzinnig leuke interieurspullen, kun je lekker koffie drinken en ambachtelijke producten kopen Bij Boergondisch (probeer ook de kokosmakronen eens, ZO lekker!) of kiezen uit tweedehands designerkleding bij La Garderobe.

Oerwoud

Oerwoud omschrijft zichzelf als een stadstuinwinkel én healthcafé en het is oprecht een onwijs fijne plek om te zijn. In de ochtend liepen wij er binnen na een tip op Instagram. Het is een winkel met planten en alles wat met planten voor jouw groene huis of balkon te maken heeft. Een echt paradijsje voor plantenliefhebbers. Je kunt er ook planten brengen als je ze te groot vindt worden, of als ze ziek zijn. Oerwoud maakt je plantje dan weer beter en gaat op zoek naar een nieuw huis. Zo leuk! Ik vond er een perfecte hangplant, waar ik alleen niet de hele dag mee wilde rondzeulen. Daarom gingen we er rond lunchtijd wéér heen, zodat we er meteen konden lunchen. We namen beiden de rainbow wraps: super lekkere wraps met hummus, avocado, kiemen en allerlei andere groenten. Suuuuper smaakvol en de smoothie erbij was ook erg lekker. Perfect adres voor als je vegan wilt eten; alles op de kaart is plantaardig. Ook is alles gemaakt zonder geraffineerde suiker. Dus schrijf Oerwoud op je lijst om te bezoeken!

Markt Den Bosch

Markt Den Bosch

Lekkers bij Boergondisch

Lekkers bij Boergondisch

rainbow wraps bij Oerwoud Den Bosch

rainbow wraps bij Oerwoud Den Bosch

Oerwoud

Oerwoud

Koekwaus Den Bosch

Koekwaus Den Bosch

Eten op de Korte Putstraat

Als je ’s avonds een hapje wilt eten, loop je linea recta naar de Korte Putstraat. Dit is misschien wel de gezelligste culinaire straat van Nederland, met aan beide kanten alleen maar restaurants en terrasjes. Ook als de zon al lang onder is, bruist het hier van gezelligheid. Een aanrader op de Korte Putstraat is Lux. De taco’s met tonijn zagen er heerlijk uit en ik at er een fantastische slowcooked sucade. Er zitten nog vele andere leuke restaurants, zoals Zoetelief en Breton.

Varen op de Binnendieze

Vanaf het water leer je een stad vaak op een hele andere manier kennen. Een rondvaart over de Binnendieze in Den Bosch is dan ook echt een aanrader. Een enthousiaste gids vertelt je alles over de geschiedenis van de stad en je vaart door smalle grachtjes en zelfs stukken onder de stad door! Op de historische route word je alles uitgelegd over het verleden van de Binnendieze en over de restauratie van de muren en binnenstad. Wil je wat meer spanning? Doe dan de Jeroen Bosch route. Je vaart regelrecht het pikdonkere ‘Hellegat’ in voor een licht- en geluidsshow. Gaaf!

Korte putstraat Den Bosch

Korte putstraat Den Bosch

Slow cooked sucade bij Lux

Slow cooked sucade bij Lux

Varen op de Binnendieze

Varen op de Binnendieze

NOMNOM, de Postelstraat en Uilenburg

Loop je vanaf de Markt over de Vughterstraat, dan kun je rechts afslaan de Postelstraat in. Hier vind je NOMNOM en, in een zijstraatje, Eetbar DIT. Allebei zaken waar je erg lekker kunt lunchen en waar het vaak vechten is om een plekje. Bij NOMNOM kun je lekker buiten op het terras genieten van een halloumi burger of desem met artisjok en hummus. Lekker!!! Wil je iets internationalers, zoals Tom Kha Kai soep of quesedillas? Dan is Eetbar DIT de perfecte plek! Ook daar kun je gezellig buiten zitten.

Dwaal lekker rond rondom Uilenburg. Er zitten nog veel meer leuke hotspots, zoals Bar35 (burgers en bier!), Proeflokaal Paultje en antiekwinkel La Folie. Je weekend Den Bosch zit vol voor je het in de gaten hebt ;-)!

Bezoek aan het Stedelijk Museum en het Noordbrabants Museum

In hartje binnenstad Den Bosch liggen het Stedelijk Museum en het Noordbrabants museum. Beide musea zijn in aangrenzende panden, of eigenlijk in één pand gevestigd. Tot en met 15 oktober kun je in het Noordbrabants museum de bijzondere tentoonstelling van Japanse kunstenaar Chiharu Shiota bekijken. Één van haar kunstwerken maakte ze speciaal op maat voor het museum en het is erg speciaal om te zien en ervaren. En tot en met 1 oktober is de tentoonstelling ‘Future Bodies’ van Bart Hess te bewonderen in het Stedelijk Museum. Ik heb me enorm verwonderd over deze tentoonstelling en vind zijn werk erg pakkend. Hopelijk is zijn tentoonstelling nog langer op andere plekken te zien!

Wij mochten onszelf in ons handjes knijpen, omdat we beide tentoonstellingen na openingstijd mochten bekijken. Zo bijzonder! Muisstil en de lichtinval net voordat het donker werd was uniek. Dit speciale bezoek was onderdeel van ons BrabantNacht arrangement, net als het walking design dinner wat we deden. Super leuk om te ervaren!

’s Avonds overnachtten we in het Golden Tulip, pal aan de Markt in Den Bosch. Super centrale locatie en een meer dan prima kamer en ontbijt. Na het ontbijt gingen we door naar Eindhoven, waar nog ook zoveel leuks hebben gezien, gedaan en gegeten. Daarover later (uitgebreid) meer!

NomNom Den Bosch

NomNom Den Bosch

Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum

Future Bodies tentoonstelling Bart Hess

Future Bodies tentoonstelling Bart Hess

Japanse kunstenares Chiharu Shiota

Japanse kunstenares Chiharu Shiota

Misschien ken jij nog wel véél meer toffe plekjes in Den Bosch?! Laat dan vooral even in een reactie weten waar we ook zeker eens naartoe moeten.

Ik was in Den Bosch op uitnodiging van Visit Brabant.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.