weekend efteling

Een weekend Brabant en naar de Efteling!

Toen het nog nét iets warmer en zonniger was, waren een vriendinnetje en ik een weekend in Brabant, in het mooie Tilburg en gingen we ook naar de Efteling. In Brabant zijn zoveel leuke steden, dat het erg leuk is om een (lang) weekendje meerdere steden te bezoeken. Met de trein liggen Den Bosch en Tilburg bijvoorbeeld maar 15 minuutjes uit elkaar! En vanaf Tilburg rijd je in ongeveer een kwartiertje naar de Efteling in Kaatsheuvel. Super leuk dus om bijvoorbeeld op zaterdag lekker te shoppen en eten in Tilburg en op zondagochtend naar de Efteling te rijden. Vriendinnetje Melanie en ik bleven zaterdagnacht slapen in het Mercure hotel in Tilburg en op zondagochtend stonden we na het ontbijt al voor de bekende poorten van ‘s lands leukste pretpark!

In de efteling

Met vriendinnetje Melanie in de Efteling

Het was voor mij al een enorme tijd geleden dat ik in de Efteling was, misschien wel 15 jaar! Het park zelf was natuurlijk een feest van herkenning, maar er waren heel wat nieuwe attracties waar we van konden genieten! Eigenlijk kon ik me alleen de Python goed herinneren en inmiddels zijn er een aantal nieuwe, gave achtbanen bij gekomen. Ik ben een sucker voor adrenaline, dus ik wilde ze allemaal proberen!

De Baron - Efteling

De Baron – Efteling

De Baron - Efteling

De Baron – Efteling. Op de tweede plek van links zie je mij genieten: wat een gave achtbaan!

Baron 1898

De Baron 1898, op de foto’s hierboven, is de nieuwste achtbaan in de Efteling en wat mij betreft meteen de gaafste. De kick die je krijgt op het moment dat de achtbaan naar beneden duikt: WOW! Zoveel kriebels in mijn buik en een enorme glimlach op mijn gezicht. Er bestaat tegenwoordig ook een ‘single riders line’, voor mensen die alleen in de achtbaan gaan en niet per se naast een bekende willen zitten. Omdat mijn vriendinnetje Melanie niet in de Baron wilde, pakte ik deze snelle rij. Zo kon ik in een 1,5 uur wel 4 keer in de achtbaan en het liefst had ik er nog véél vaker in gegaan. Maar, zoals je op de foto’s ziet, was het een mooie zonnige dag, in september en in het laatste weekend van de schoolvakantie’s. Daardoor was het best druk in het park en dat is logisch! We wilden ook nog in andere attracties en dus hield ik het (met tegenzin) bij 4 keer Baron ;-).

Piranha

Piranha

Joris & de Draak

Joris & de Draak

Joris & de Draak

Joris & De Draak, een grote houten achtbaan, is ook een topattractie! Je gaat ZO hard en door scherpe bochten, echt een belevenis. Het spelelement is ook een toevoeging: twee karretjes (rood en blauw) starten tegelijk aan een parallel traject en het karretje dat het eerste terug is, wint. Ook waterattractie Piranha was hilarisch. Zeik- en zeiknat kwamen we er weer uit, want natuurlijk ging ons bootje precies door watervallen en klotste het water aan alle kanten naar binnen. Wat hebben we gelachen!

Fata Morgana

Fata Morgana

Eten in de Efteling

En nog even over eten in de Efteling. Wie denkt dat je er alleen patat, poffertjes en pannenkoeken kan eten, heeft het mis. Er is onwijs veel aanbod om uit te kiezen, zoals Mexicaans, Aziatisch, vegetarisch en een heus vers restaurant met smoothies, tosti’s en verse soepen: de Gulden Gaarde. Je vindt de Gulden Gaarde naast de uitgang van de droomvlucht. Het is de ideale keuze als je graag een gezonde maaltijd wilt eten tijdens je dagje Efteling.

Tosti met geitenkaas en avocado bij de Gulden Gaarde in de Efteliing

Tosti met geitenkaas en avocado bij de Gulden Gaarde in de Efteling

Aan het einde van dit zonnige dagje (we waren gewoon verbrand :O) waren er nog een aantal attracties waar we helaas niet in zijn geweest. De Bob, Symbolica, de Vliegende Hollander. Dat wordt toch nog een keertje terugkomen! En misschien wel met een nachtje in het Efteling hotel, want stiekem lijkt me dat toch ook wel heel erg leuk ;-)!

Winter Efteling

Inmiddels is de Efteling weer helemaal omgetoverd tot een winterse wonderwereld: Winter Efteling! Je kunt dan een rondje schaatsen, opwarmen bij het vuur en winterse lekkernijen eten. Leuk!

Melanie en ik waren in de Efteling op uitnodiging van Visit Brabant.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.