website een week met focus on foodies

Een week met FOF – #10

Nadat ik een week lang mijn eetdagboek bij hield een aantal weken geleden, leek het me leuk om jullie eens een kijkje te geven in mijn agenda. Hoe ziet mijn week er uit en wat eet ik allemaal? Vinden jullie dit iets voor een vaste categorie?

Maandag

Net terug van wintersport en meteen een raar weekje voor mij wat betreft werkdagen. Omdat ik een paar dagen ruil met collega Jennifer van Jennifit.nl die een weekend naar het heerlijke Spanje gaat, werk ik maandag en dinsdag thuis. Om 8:00 uur sta ik op en ik ben kapot! Een slechte nacht na een week lang snowboarden doet weinig goeds, maar het is een drukke dag dus met een kom granola met kokosdrink en een groene thee, ga ik gauw aan de slag. ‘s Ochtends werk ik aan een freelance opdracht; ik verwerk bezoekersstatistieken van Google Analytics voor een klant. Tussendoor drink ik nog een grote kop pepermuntthee en daarna schrijf ik een artikel over mijn favoriete musthaves voor een hardloop outfit. Om kwart voor één stap ik in de auto naar Den Bosch voor een afspraak. We hebben afgesproken bij Slim Salads en daar lunch ik met een grote kom verse courgette-schorseneren soep en een detox juice. Later drink ik nog een rooibosthee en rijd ik weer terug naar Utrecht. Ik maak de foto’s voor het artikel over de hardloop musthaves en daarna begin ik aan het avondeten: pompoensoep. Na het eten kijken we nog twee afleveringen van House of Cards en zet ik een Facebook post klaar voor de volgende ochtend.

Slim salads in Den Bosch

Slim salads in Den Bosch

Dinsdag

Ook vandaag werk ik thuis. Ik word wakker met migraine, balen! Ik probeer toch wat mails te beantwoorden en een blog te typen vanuit bed, maar al snel mooet ik alles wegleggen en proberen te gaan slapen, omdat de migraine te heftig wordt. Rond 12 uur word ik wakker en is de migraine gezakt en zet ik voorzichtig wat thee en eet een banaan. Ik ga verder met mijn blogs en ‘s middags duik ik de keuken in om kokoskoeken te bakken. Door de wintersport en alle drukte is het alweer even geleden dat ik wat heb gebakken, dus eindelijk kan ik weer aan de slag. De kokoskoeken zijn, zoals altijd, lekker simpel en zo klaar. Ik zet ze op de foto en ga meteen aan de slag om de foto’s en het recept klaar te zetten. Rond half 6 begin ik aan het avondeten: zalmburgers met spinazie, lekker licht.

glutenvrije en suikervrije kokoskoeken

glutenvrije en suikervrije kokoskoeken

Gezond maaltijd: zalmburgers met avocado en spinazie

Gezond maaltijd: zalmburgers met avocado en spinazie

Woensdag

Ik sta om 06.45 op, ontbijt met homemade granola met kokosdrink, maak een salade voor de lunch en rijd naar mijn werk in Hoofddorp. Er staat behoorlijk wat mail te wachten en ik ga lekker aan de slag. De salade die ik maakte voor de lunch is heerlijk; met avocado, zongedroogde tomaat, olijfjes, gemengde salade, komkommer en tomaat. Hij vult ook goed en hoewel ik nog flink water drink, heb ik de rest van de middag geen honger meer.

Uit werk heb ik afgesproken met een vriendin om te gaan eten bij La Cubanita en ik ga meteen door uit werk om 18:00 uur. Vanaf mijn werk wandel ik daar zo naar toe; ideaal! We kletsen gezellig bij en voor ik het weet is het alweer 22:00 uur en rijden we naar huis.

La Cubanita

La Cubanita

Donderdag

Ik sta om 07:00 uur op en ben behoorlijk moe van de avond ervoor. Na een havermoutpap als ontbijt, een kop thee en een kop koffie voel ik me weer wat beter en rijd ik naar mijn werk.

Vanavond doe ik samen met mijn toffe collega’s mee aan de pubquiz. Deze pubquiz wordt vanuit het werk georganiseerd en ik kon helaas niet bij een eerdere avond aanwezig zijn, maar werd toen via Whatsapp wel overstelpt met hilarische foto’s en daarom moest en zou ik er deze keer bij zijn. Ik ben van plan na de pubquiz thuis te eten, maar ben zo moe dat ik dat thuis vergeet en na twee koppen thee al om 21:00 uur ga douchen en slapen. Slecht!

Vrijdag

Laatste dagje werken voor het weekend en weer ontbijt ik met havermoutpap. Ik merk dat ik ‘s ochtends weinig zin heb in iets anders en havermout vult gewoon goed. Daarbij drink ik een kop thee en een kopje koffie. Door naar het werk. Op vrijdag staat er altijd markt in het centrum en in de lunch haal ik samen met een collega wat lekkers: een gerookte makreel. Deze eet ik lekker met wat glutenvrije crackers en een mandarijn. Rond 17:00 uur stap ik in de auto om terug te rijden naar Utrecht. Op het menu staat de noedelsoep met garnalen, dus daar ga ik aan beginnen en gelukkig is het zo klaar. Na het eten pak ik een lekker glaasje rode wijn en de rest van de avond drink ik thee. We doen niet veel, omdat het hele weekend ook al vol zit.

Glutenvrije noedelsoep met garnalen

Glutenvrije noedelsoep met garnalen

Zaterdag

Een snel ontbijtje met homemade granola en kokosdrink, want ik moet naar de fysio. Met snowboarden ben ik lekker knullig op mijn kop gestuiterd (met helm uiteraard) en mn hoofd en nek hebben een flinke klap gehad. Ik vermoed dat daar mijn migraine (en hoofdpijn) vandaan komt en volgens de fysio moet er flink wat goed gezet worden. Regelmatig terugkomen dus de komende weken.

Als lunch maak ik een omelet met feta, overgebleven spinazie van de zalmbugers, en komkommer. Yum! ‘s Middags pakken we de fiets en gaan we lekker een stuk fietsen; het is zulk mooi weer! We pakken ook nog lekker een terrasje en hoewel het zonnetje heerlijk is, is het in de wind na een uurtje toch koukleumen.

In de avond gaan we met de schoonfamilie uit eten om te vieren dat mijn schoonbroer zijn master binnen heeft. We gaan naar sushi restaurant Takumi, hier vlakbij en genieten daar van heerlijke sushi. Sinds begin dit jaar heeft Takumi de mogelijkheid om, tegen een bijbetaling van E2,50, een glutenvrij beslag klaar te maken zodat je ook glutenvrij kunt genieten van bijvoorbeeld tempura garnalen. Bestellen gaat via een aparte kaart en alle sushi wordt apart en glutenvrij geserveerd. Super toch? Wij komen er graag!

Genieten van de zon op het terras, lekker!

Genieten van de zon op het terras, lekker!

Omelet met feta en spinazie

Omelet met feta en spinazie

Glutenvrije garnalen tempura bij Takumi in Utrecht; super!

Glutenvrije garnalen tempura bij Takumi in Utrecht; super!

Zondag

Zondagochtend boeken we vanuit bed (met een kopje koffie) de laatste accomodaties op Bali. Wat een prachtige plek lijkt Bali me toch! Op Bali gaan we behoorlijk rondreizen, dus ik hoop zoveel mogelijk te kunnen zien en kijk er enorm naar uit. Vandaag ontbijt ik lekker met banaan pannenkoekjes, altijd goed!

Daarna werk ik nog aan de blog. Doordat ik dinsdag migraine had, heb ik één van de blogposts voor de week erna niet klaar kunnen zetten en ik wil toch graag dat jullie wat te lezen hebben. Het is prachtig weer en gelukkig kijk ik uit over het park voor ons huis, dus het is geen straf. Helaas heb ik weer behoorlijke hoofdpijn; de fysio had me daar al voor gewaarschuwd. Dus wandelen we ‘s middags nog even een half uurtje om toch van het zonnetje te kunnen genieten en daarna maak ik een verse courgettesoep. Smullen!

Bali: wat een paradijs lijkt me dat

Bali: wat een paradijs lijkt me dat

Wat vinden jullie van een week met Focus on Foodies? Vinden jullie het leuk om dit vaker (elke week?) te lezen? Ik ben benieuwd!

Er zijn 12 reacties op Een week met FOF – #10

 1. Ellen
  11 maart 2015 at 07:16 (5 jaar ago)

  Elke week zal ik het niet lezen, dan wordt het ook gewoon, maar af en toe is het best leuk

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   11 maart 2015 at 09:23 (5 jaar ago)

   Thanks voor je feedback! Zou je het eens per maand bijvoorbeeld leuk vinden?

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 2. Anne
  11 maart 2015 at 08:51 (5 jaar ago)

  Heel leuk om te lezen! Eet jij nou normaal gesproken ook nauwelijks tussendoortjes of was je gewoon erg druk? En hoe is jouw visie op tussendoortjes: wel goed voor je stofwisseling of juist niet?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   11 maart 2015 at 09:23 (5 jaar ago)

   Leuk te horen Anne! De tussendoortjes heb ik niet allemaal meegenomen; dan zou het een nog veel langer verhaal worden 😉 In mijn ogen is het juist belangrijk voor je stofwisseling om kleine maaltijden te eten, dus inclusief tussendoortjes. Eigenlijk eet ik standaard tussen 10 en 11 en tussen 15 en 16 een tussendoortje, bijv. een handje noten of wat fruit. Mijn eetdagboek geeft wat eten betreft net een iets uitgebreider beeld :-): http://www.focusonfoodies.nl/eetdagboek-wat-eet-ik-in-een-week/

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 3. Groentje
  11 maart 2015 at 11:02 (5 jaar ago)

  Ik vind t leuk om te lezen! Hoe je werk, blog en vrije tijd combineert, interessant!!

  Beantwoorden
 4. Manon Kovács
  11 maart 2015 at 11:18 (5 jaar ago)

  Ik vind het leuk om te lezen, maar ben meer geïnteresseerd in wat je eet. Ik vind het zelf nogal lastig om bijvoorbeeld op lange schooldagen voldoende gezond voedsel mee te nemen, en de lunch is al helemaal drama (brood krijg je toch niet zo makkelijk uit je systeem na ongeveer 17 jaar).

  Beantwoorden
 5. Marieke
  11 maart 2015 at 16:35 (5 jaar ago)

  Jeeh Wat leuk om te lezen! Ik zou het inderdaad niet te vaak een week menu en planning schrijven. Wanneer het zo uitkomt. Vind het persoonlijk wel het fijn om te weten wat een ander op een dag eet.

  Beantwoorden
 6. Denise
  11 maart 2015 at 17:28 (5 jaar ago)

  Bali! Heerlijk! Wat wij geweldig vonden op Bali:
  – trekking door de rijstvelden nabij Ubud
  – snorkelen bij Pulau Menjangan (eilandje aan de noordkust van Bali)
  – Sanur, lekker relaxen

  Heel veel plezier daar!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   13 maart 2015 at 19:01 (5 jaar ago)

   Hi Denis,
   Ah tof, we gaan sowieso naar Ubud en Pulau Menjagan, dus zo te lezen komt dat goed! Sanur doen we niet, maar komen er wel langs dus wie weet! leuk!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 7. Leen
  13 maart 2015 at 10:37 (5 jaar ago)

  Leuk om te lezen maar vooral een eetdagboek vind ik heel interessant. Tijdens drukke werkweken is het niet altijd even makkelijk om ook nog eens gezond te gaan koken daar de tijd ontbreekt. Zelfgemaakte eenvoudige diepvriesmaaltijden zou ik persoonlijk ook wel eens interessant vinden. Uit de diepvries nemen en go. 🙂

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.