newcastle minicruise

Een dag in Newcastle: where to eat?

Blackfriars Restaurant

Gevestigd in een bijzonder mooi gebouw uit de 13e eeuw, waan je je zodra je binnenkomt even in de middeleeuwen. De chefs in Blackfriars serveren ‘award-winning’ gerechten die het beste uit de streek vertegenwoordigen. Een leuk feitje, naast eten worden er ook diverse workshops georganiseerd zoals ambachtelijk brood of chocolade maken.

Blackfriar’s Restaurant – Friars Street, Newcastle – http://www.blackfriarsrestaurant.co.uk

restaurant Blackfriars Newcastle

restaurant Blackfriars Newcastle

Hotel chocolat

Een winkel met een hoog ‘Sjakie in de chocoladefabriek-gehalte’. De variaties zijn eindeloos en het is ontzettend moeilijk om deze winkel uit te lopen zonder een tas gevuld met deze heerlijkheden. Vraag het personeel naar de lactose-vrije producten, ze hebben er genoeg om uit te kiezen!

Hotel Chocolat – 29 Blackett Street – http://www.hotelchocolat.com

Hotel Chocolat Newcastle

Hotel Chocolat Newcastle

Grainger Market

Al sinds 1930 is deze enorme indoor foodmarket het kloppend hart van Newcastle. In de 243 stalletjes vind je alles van de lekkerste lokale kazen, (glutenvrije) gebakjes, brood, vis & fruit. Het leuke aan de Grainger market is dat het zeker niet alleen toeristen zijn die er rondstruinen, maar het is een echte plek waar de locals de heerlijk verse producten inslaan.

Grainger Marktet – Grainger Street – http://www.graingermarket.org.uk

Grainger market Newcastle

Grainger market Newcastle

Cook House

‘Gems don’t come much more hidden than Cook house’, vermeldt The Guardian. En hier zijn wij het helemaal mee eens! Een zeecontainer omgebouwd tot restaurant. Gastvrouw Anne serveert overheerlijke locale onbijt-en lunchgerechten tussen 8.30 en 15.30uur. Of reserveer met een groep als je op een andere tijd terecht wilt. Geef van tevoren aan of je dieetwensen hebt; Anna houdt hier met liefde rekening mee.

Cook House – Ouse Street – Newcastle – http://www.cookhouse.org

Cookhouse Newcastle

Cookhouse Newcastle

The Botanist

Dit is dé perfecte plek voor een vrijdagmiddagborrel…of een zaterdagmiddag, of zondag! The botanist is een grote bar met eigen rooftop waar de drankjes in gieters worden geserveerd en je glazen zijn voorzien van kleine takjes met verschillende kruiden. Hoe cool! Daarnaast het je een perfect uitzicht op de stad!

The Botanist – Monument Mall – Newcastle – http://www.thebotanist.uk.com

The-Botanist-newcastle

The Botanist in Newcastle

Great British Cupcakery

De rij staat niet voor niets tot ver buiten de cakeshop! Dit is de place-to-be waar je met je groep vriendinnen urenlang met een pot thee, gebakjes en een mega-milkshake kunt vermaken (als je enorme rij mensen die op je plekje azen negeert tenminste;)

The Great British Cupcakery – 15 Queen street – Newcastle – http://www.thegreatbritishcupcakery.co.uk

Great British Cupcakery in Newcastle

Great British Cupcakery in Newcastle

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.