Glutenvrij brood

In de test: 3x glutenvrij brood

Glutenvrij brood is niet altijd even lekker. Door het ontbreken van de gluten heeft het deeg al snel de neiging om droog en brokkelig te worden en dat is niet in het voordeel van de smaak. Zelf plaatste ik even geleden al het recept van mijn moeder om zelf glutenvrij brood te bakken, maar soms heb je van die weken dat je daar niet aan toe komt. Dan is het heel fijn als je een kant-en-klaar brood achter de hand hebt, bijvoorbeeld in de diepvries. Alweer een tijdje geleden kreeg ik een persbericht dat Winkelglutenvrij.nl 10 kant-en-klare glutenvrije broden ging verkopen en ik was meteen benieuwd hoe deze broden smaken. Op de glutenvrije markt in Hoofddorp afgelopen 1 november heb je deze broden al kunnen voorproeven, maar vanaf nu kun je ze ook online bestellen.

Zoals ik al zei zijn er sinds vorige week 10 verschillende glutenvrije broden in het assortiment opgenomen. Naast glutenvrij zijn veel van de broden ook vrij van andere allergenen, zoals lactose/melk, gist, mais, soja, ei en noten. Dit verschilt per brood en en staat op de site met handige icoontjes aangegeven. Een aantal broden bevat glucose, dus als je ook suikervrij eet moet je daar even op letten. Ik koos ervoor om 3 broden te testen: Boerenbrood, Aardappelbrood en Meergranen Boerenbrood. Deze broden bevatten geen glucose, maar inuline, een prebiotica dat wordt gewonnen uit de wortels van bepaalde planten en wat een licht zoete smaak afgeeft.

3 glutenvrije broden

3 glutenvrije broden

allergeen informatie glutenvrij brood

allergeen informatie

De smaak en structuur is fijn. Mijn brood doe ik normaal geproken altijd even in een broodrooster, tostiapparaat of in de pan. Tarwe- en glutenvrij brood is veel sneller droog dan normaal brood en het smaakt gewoon veel lekkerder. Ik at een sneetje boerenbrood zo uit de verpakking en de andere broodjes heb ik even geroosterd in de pan. Het ‘koude’ broodje was wat droog, net zoals veel glutenvrij brood, maar de smaak was lekker. Het geroosterde broodje was heerlijk! Echt oprecht lekker, een beetje smeuig van binnen en zeker niet meer droog. Dit glutenvrije brood is goedgekeurd! Ik raad je dus wel aan om het brood even te roosteren, dat maakt het zoveel lekkerder!

Glutenvrij boeren brood

Glutenvrij boeren brood

Maar mijn favoriet is het aardappelbrood. Man, wat lekker. Even een minuutje roosteren in de pan (of broodrooster) en je eet je vingers erbij op. Het is gewoon net normaal brood. Als ieder restaurant in Nederland zo’n broodje op voorraad heeft en het even roostert voordat ze het op tafel zetten, heb je volgens mij een hele hoop blije mensen. Het aardappelbrood is mijn favoriet en super fijn om in de vriezer op voorraad te hebben liggen.

Glutenvrij brood

Glutenvrij brood

Alle broden zijn vacuüm verpakt en je kunt ze linea recta in de vriezer leggen of even per 2 (of 3) sneetjes verpakken en dan invriezen. Één brood weegt 750 gram en bevat ongeveer 16 sneetjes. De prijs per brood verschilt, tussen de 5,55 en 5,95. Dat klinkt best prijzig, maar zoals ik al typte heeft een brood 16 sneetjes en dat is best veel. Winkelglutenvrij.nl heeft nu tijdelijk ook een leuke actie, 3 broden voor 10 euro, zodat je bijvoorbeeld net als ik kunt kijken welke je lekker vindt. En 3,30 per brood vind ik dan weer echt niet duur!

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf naar mij zijn opgestuurd.

Er zijn 2 reacties op In de test: 3x glutenvrij brood

 1. Eline
  10 november 2014 at 09:48 (6 jaar ago)

  Fijn dat je een glutenvrij brood hebt gevonden wat je goed smaakt!

  Beantwoorden
 2. Emmelou
  10 november 2014 at 16:15 (6 jaar ago)

  Wat een fijne test! Ik bak mijn glutenvrij brood vooralsnog het liefste zelf. Vooral omdat de ingredienten van de kant en klare me nooit zo aanstaan. Ben wel erg benieuwd naar het aardappelbrood 🙂

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.