Miele kookchallenge

De keuken in met Miele en tv-chef Roberta Pagnier

Al vroeg in de ochtend sta ik met 5 andere foodbloggers enthousiast voor de deuren van het Miele Experience Center in Vianen. We mogen een dag lang experimenteren met de nieuwste keukenapparatuur van Miele en daar loopt een groepje foodies natuurlijk wel warm voor. Naast gezelligheid en weer even bijkletsen, krijgen we ook te horen met welk keukenapparaat van Miele we aan de slag mogen én wat voor gerecht we hiermee mogen bereiden. We doen namelijk mee aan de Miele-kookchallenge! En omdat meekijken nu eenmaal het allerleukst is, wordt de hele dag alles vastgelegd op video!

Alle foodies verzamelen!

Alle foodies verzamelen!

Op het witte doek

Samen met Betina (Betty’s Kitchen) wandel ik vrolijk kletsend een aantal keer het Experience Center in en uit. Sommige shots moeten vanuit meerdere hoeken gefilmd worden én opnieuw, omdat dit de eerste shots van de dag zijn (even inkomen ;-)). Gelukkig hebben Betty en ik altijd genoeg te bespreken ;-). Nadat alle bloggers zijn gefilmd en we een lekker kopje koffie achter de kiezen hebben, is het tijd voor de start van de Challenge. Van tv-chef Roberta Pagnier en Miele-chef Albert-Jan krijgen we te horen welk apparaat we gaan gebruiken. Ik ben super benieuwd, want dit is écht een verrassing!

Als blijkt dat ik met de combi-stoomoven aan de slag mag, ben ik oprecht blij en heel benieuwd. Wij hebben sinds een jaar een eigen (droom)huis, wat helemaal perfect bij ons past, maar wel een kleine keuken heeft. Door de indeling van ons huis is er qua grootte of verbouwing ook niet zoveel mogelijk, waardoor we toch wel hebben getwijfeld bij de aankoop; de keuken is voor mij natuurlijk super belangrijk. Uiteindelijk waren we toch echt verliefd geworden op het huis. De keuken blijft een dingetje, want we hebben slechts plek voor één inbouwapparaat en dat is de oven. Een losse stoomoven en oven past niet en een combi-stoomoven zou daarom de perfecte oplossing zijn voor onze huidige keuken. Daarom ben ik extra benieuwd om met de combi-oven te gaan koken.

Miele Kookchallenge

Miele Kookchallenge

De combi-stoomoven

Samen met Roberta ga ik aan de slag met de combi-stoomoven; dat is een stoomoven en normale oven in één apparaat. Door te bakken met stoom krijgen je gerechten net dat beetje extra en kun je bijvoorbeeld super lekker brood bakken. De combi-stoomoven heeft alle volwaardige ovenfuncties, zoals een bovengrill, en is daarnaast dus in te stellen als stoomoven. Voor de Miele-kookchallenge ben ik uitgedaagd om een glutenvrij brood te maken in de combi-oven.

Wordt vervolgd!

Ben je benieuwd naar het recept voor mijn glutenvrije brood en hoe Roberta mij hielp met de voorbereidingen in de keuken? Dat lees je in mijn volgende artikel!

Uitleg over combi stoomoven van Miele chef Albert-Jan

Uitleg over de combi-stoomoven van Miele chef Albert-Jan

In samenwerking met Miele.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.