10-lekkerste-gezonde-recepten-van-2014

De 10 lekkerste gezonde recepten van 2014

Vandaag knallen we met zijn allen het oude jaar uit en 2015 in. Ik hoop dat het voor iedereen (bovenal) een prachtig jaar is geweest. Er is voor mij het afgelopen jaar veel veranderd en wat was het een prachtjaar. Door een nieuwe baan kon ik eind dit jaar meer tijd besteden aan het ontwikkelen van recepten en onderhouden van mijn blog: een prachtige kans. Ook ben ik dit jaar officieel als freelancer op het gebied van webredactie en contentcreatie aan de slag gegaan. Focusonfoodies.nl wordt nu door bijna vier keer (!!!) zoveel lieve lezers bezocht als vorig jaar en wat ben ik daar trots op en blij mee. Ik ging maar liefst drie keer op persreis, naar Noorwegen, Texel en Leeuwarden en de eerste reis voor 2015 staat alweer gepland in januari: ik reis af naar Kitzbuhel. 

Het is hard werken, maar ik voel me zo dankbaar. Er iets niets leukers dan prachtige reacties van jullie te ontvangen. Via Facebook, Twitter, Instagram en via de mail komen iedere week tientallen berichtjes binnen en dat is echt waar ik het voor doe. Natuurlijk vind ik het ook niet zo erg om steeds de lekkerste dingen in de keuken te ontdekken ;-). Maar wat ik eigenlijk wil zeggen en doen is een enorm groot “DANKJEWEL” aan iedereen, voor iedere reactie en iedere like. Zonder jullie was Focus on Foodies nooit zo’n succes geworden en daar ben ik jullie enorm dankbaar voor :-). En als afsluiter voor dit jaar neem ik jullie mee door de 10 leukste en lekkerste gezonde recepten op Focus on Foodies van 2014. En dat 2015 voor iedereen een fantastisch mooi jaar mag worden!

glutenvrije-oliebollen-zonder-suiker-en-zuivel

glutenvrije-oliebollen-zonder-suiker-en-zuivel

1. Glutenvrije en suikervrije oliebollen

Toen dit recept online kwam, leek het wel of heel Nederland in één keer op mijn blog dook. En velen hebben ze al uitgeprobeerd en ook bij jullie vallen ze goed in de smaak. En daar ben ik best een beetje trots op, dus met stip op nummer 1, deze oliebollen!

Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

2. Glutenvrije quesadilla met geitenkaas

Nog steeds krijg ik spontaan honger bij het zien van de foto’s en dit recept is verreweg mijn favoriete comfort food van 2014 (en vast ook 2015 ;-)).

Raw glutenvrije chocolate chip cookie dough balls

Raw glutenvrije chocolate chip cookie dough balls

3. Chocolate Chip Cookie Dough balls

Gewoon omdat ze áltijd lekker zijn en iedereen ze lekker vindt!

Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

4. Rijstnoedels met zalm en zeekraal

Om meerdere redenen is dit één van mijn favorieten: de smaak is fantastisch, uit je werk in 15 minuten op tafel en zo gezond. Toppertje!

Mini spelt pizza

Mini spelt pizza

5. Mini spelt pizza

Voor iedere gelegenheid geslaagd; op een feestje of borrel, maar ook gewoon in plaats van de standaard grote pizza.

Glutenvrije en Suikervrije chocoladereep

Glutenvrije en Suikervrije chocoladereep

6. Glutenvrije en suikervrije Lion

Een veel gezondere versie van de Lion, want zonder gluten en suiker. Daar hoef ik verder volgens mij weinig over te zeggen ;-)?

Suikervrije en Tarwevrije American Pancakes

Suikervrije en Tarwevrije American Pancakes

7. American Pancakes

Vol van smaak, smeuiig en toch suikervrij. De American pancakes die ik begin dit jaar maakte zijn nog steeds heel populair.

Suikervrije-en-Tarwevrije-Appel-Perentaart-1

Suikervrije-en-Tarwevrije-Appel-Perentaart-1

8. Appel Peren taart

Een knaller als nagerecht voor de feestdagen, bleek uit het aantal bezoeken afgelopen weken. Maar ook op verjaardagen, feestjes of ‘gewoon zomaar’ is dit een heerlijke, gezonde taart.

glutenvrije en suikervrije haverrepen uit het Voedselzandloper Kookboek

glutenvrije en suikervrije haverrepen uit het Voedselzandloper Kookboek

9. Haverrepen uit het Voedselzandloper kookboek

Al het hele jaar één van de meest bezochte recepten. De haverrepen zijn gemakkelijk te maken, mee te nemen, goed voor je en ook nog eens heel erg lekker.

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

10. Bananenbrood met pecan noten

Een fijne variant op het standaard bananenbrood, want de pecan noten geven het nét wat extra’s.

Gelukkig 2015 allemaal! – liefs, Lianne

Er zijn 4 reacties op De 10 lekkerste gezonde recepten van 2014

 1. Lia Heerkens-Flotijner
  31 december 2014 at 08:22 (7 jaar ago)

  Dank je voor je lekkere recepten. Ik wens ook jou een gelukkig 2015!

  Beantwoorden
 2. Ianna
  31 december 2014 at 09:33 (7 jaar ago)

  Mooi lijstje! Super tof trouwens dat je naar Kitzbuhel gaat, alvast heel veel plezier!

  Beantwoorden
 3. José
  31 december 2014 at 10:26 (7 jaar ago)

  Dit jaar heb ik je ontdekt en is mijn eet patroon fiks gewijzigd. Bijna elke week bak/ maak ik wat van je recepten. Dus wat mij betreft een grote DANKJEWEL voor jou.
  Ik wens jou en degene die je lief zijn veel goeds toe voor 2015!

  Beantwoorden
 4. Danielle
  31 december 2014 at 10:53 (7 jaar ago)

  Lianne ik wens je veel bak- en kookplezier en natuurlijk goede gezondheid in t nieuwe jaar.

  Ik ga in 2015 weer genieten van je super mooie blog!!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.