Culinair genieten in Brabant

In Brabant wordt er dit jaar bijzonder veel aandacht aan eten geschonken. 2018 is Noord-Brabant namelijk de European Region of Gastronomy! Er is een uitgebreid programma aan evenementen, proeverijen en markten in de regio: Brabant Celebrates Food. En natuurlijk staat alles in het van culinair genieten in Brabant. Dat klinkt toch super? En ik had het geluk om alvast één van de initiatieven te ervaren: een sterrendiner van chef Soenil Bahadoer in pop-up restaurant GAST. 

Pop-up restaurant GAST

Je vindt pop-up restaurant GAST in de oude Mariakapel in hartje Den Bosch. De kapel is tijdelijk omgebouwd tot een uniek en sfeervol restaurant. Details als glas-in-lood ramen en de open keuken op het voormalige altaar, maken GAST bij voorbaat al een bijzondere ervaring. Komend jaar koken er 28 verschillende chefs uit Noord-Brabant (samen goed voor 12 Michelin sterren). Themadiners, kookworkshops, masterclasses en zelfs culinaire concerten: er is voor ieder wat wils.

Pop-up restaurant GAST

Pop-up restaurant GAST

Soenil loves Vincent

2-sterren Michelin ster Soenil Bahadoer had de eer om het jaar in GAST het spits af te bijten, met zijn themadiner ‘ Soenil loves Vincent ‘. De gedeelde historie tussen Soenil en Vincent van Gogh met de plaats Nuenen, zorgt voor een bijzondere basis van gerechten. Geïnspireerd door van Gogh, weet Soenil gang na gang te verrassen met onder andere amuse van aardappelwafels en chutney van sardines, pita broodjes met lamsstoof en tandoori en heilbot met kokos massala.

Soenil loves Vincent

Soenil loves Vincent

Gegrilde pita met lamsstoof en tandoori

Gegrilde pita met lamsstoof en tandoori

Coquille met pompoen, pomtayer en buikspek

Coquille met pompoen, pomtayer en buikspek

Het oor van Vincent als friandise bij de koffie is een laatste finishing touch.

Het oor van Vincent als friandise bij de koffie is een laatste finishing touch.

De manier waarop Soenil zijn Surinaams/hindoestaanse roots laat terugkomen in ieder gerecht, zonder ze te laten overheersen, vind ik meesterlijk knap. Reikhalzend kijk ik uit naar iedere nieuwe gang en hoewel we om 19.00u aan tafel zitten, is het 23.30u voordat we het doorhebben. Dat is culinair genieten.

Het komende jaar koken nog veel meer Brabantse chefs de sterren van de hemel in GAST. Benieuwd naar het programma? Bekijk het programma van pop-up restaurant Gast.

Visit Brabant chefs - Mees fotografie

alle Brabantse chefs op een rij die bij GAST koken in 2018 – Mees fotografie

Brabant Celebrates Food

In 2018 staat Brabant dus in het teken van eten: Brabant celebrates food. Er is enorm veel keuze uit allerlei verschillende activiteiten, verspreid door heel Brabant. Combineer een walking dinner in Tilburg bijvoorbeeld met een lekker weekendje weg of een bezoek aan de Efteling. Of maak kennis met restaurants uit Den Bosch op het Gezellige Zaken food event.

Bekijk het hele programma van Brabant Celebrates Food op https://www.brabantcelebratesfood.com/nl/agenda.

Brabant celebrates food

Brabant celebrates food

Ik mocht komen eten bij GAST op uitnodiging van Visit Brabant.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.