Courgette spaghetti bolognese

Een hippe gezonde variant op spaghetti, dat is courgetti! Courgetti is courgette in de vorm van spaghettisliertjes. Ik kwam het ideale keukenhulpje tegen om onder andere courgetti te maken, namelijk een spiraalsnijder. In dit recept laat ik je zien hoe je samen met een spiraalsnijder een lekkere courgette spaghetti met bolognese saus op tafel zet. Het is een eenvoudig recept waarmee je veel kunt variëren en toch staat het elke keer weer binnen no-time op tafel, ideaal toch?

Courgette spaghetti maken

Pasta’s daar ben ik gek op, maar het is nu niet per se super gezond. Ken jij Courgetti al? Ik vind het echt een aanrader! Courgetti is gemaakt van courgette, gezond en je kunt er eenvoudig vegetarische gerechten mee bereiden. De courgetti is makkelijk te maken in combinatie met een spiraalsnijder, niet alleen voor courgetti maar ook om wortel, aardappel, rode biet of komkommer mee te snijden. Je draait de courgette over het snijvlak en er ontstaan courgetti sliertjes, zo kan jij gemakkelijk jouw eigen courgette spaghetti maken!

Courgette spaghetti bolognese

Courgette spaghetti koken

Vandaag gaan we courgette spaghetti koken. Koken? Nee eigenlijk roerbak je courgetti, dit duurt ongeveer 3-4 minuten en dan is het al klaar! In dit recept maken we zelf de bolognesesaus, super gemakkelijk en lekkerder dan kant en klaar. Traditioneel hoort in de bolognesesaus gehakt, maar ik geef zelf de voorkeur aan (vegetarische) spekreepjes. Garneer de pasta met Parmezaanse kaas en basilicum zodat al jouw smaakpupillen wat te doen hebben. Het is dus appeltje eitje om deze courgette spaghetti te ‘koken’, tover jij binnenkort dit heerlijke gerecht binnen no-time op tafel?

Courgette spaghetti bolognese

Met deze courgette spaghetti met bolognesesaus kook je voor iedereen, vegetarisch of glutenvrij? Het is allemaal geen probleem bij deze Courgetti!

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder
  • Hapjespan

Ingrediënten

  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 300 gram (vegetarische) spekreepjes of (vegetarisch) gehakt
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 40 gram tomatenpuree
  • 5 middelgrote courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje geraspte kaas naar keuze
  • peper en zout naar smaak
  • blaadjes basilicum naar smaak

Bereidingswijze

 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en maak de courgetti met de spiraalsnijder.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de gesnipperde ui ongeveer 4 minuten, voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak deze mee.
  • Voeg de tomatenblokjes samen met de tomatenpuree en kruiden toe en laat dit 10 tot 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Bak de (vega)spekreepjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm ondertussen 1 el olijfolie in een aparte pan en bak de courgette spaghetti in 2 tot 4 minuten gaar.
  • Vervolgens verdeel je de pasta over vier borden, dit doe je ook met de bolognesesaus.
  • Garneer de pasta met uitgebakken (vegetarische) spekreepjes, parmezaanse kaas en eventueel blaadjes basilicum voor de ultieme smaaksensatie! Eet Smakelijk!
Courgette spaghetti bolognese

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.