broodje gegrilde groenten hummus

Broodje met gegrilde groenten en hummus

Ja hoor, weer zo’n knaller voor de lunch! Dit is by far mijn nieuwe favoriet voor een heerlijke relaxte lunch, liefst op zaterdagmiddag in het zonnetje. Meestal haal ik er wat extra groenten voor in huis, maar je kunt dit broodje met gegrilde groenten en hummus ook prima maken als je nog restjes hebt. Je krijgt lekker wat extra vitamines en mineralen binnen en door de vezels zit je lang vol.

Gegrilde groenten zijn echt mijn nieuwe favoriet. Sinds een paar weken hebben we een Tefal Optigrill in huis, een contactgrill waarop je supersnel van alles kunt bereiden. Waar ik eerst behoorlijk lang bezig was met de groenten in een grillpan, zijn ze nu in nog geen 10 minuten en het werkt veel makkelijker dan de pan. Ik plaats binnenkort een uitgebreide review van de Tefal Optigrill; heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

broodje met hummus en gegrilde groenten

broodje met hummus en gegrilde groenten

broodje met hummus en gegrilde groenten

broodje met hummus en gegrilde groenten

Deze broodjes zijn dus in 10 minuten klaar. Gegrilde groenten zitten bomvol smaak en de combinatie met hummus… ZO lekker! Doordeweeks, als ik op mijn werk ben, kan ik dit niet klaarmaken. Daarom kijk ik er vaak de hele week al naar uit om dan op zaterdag heerlijk uitgebreid te lunchen. Super gezellig ook!

Gegrilde aubergine is trouwens mijn aller-allerlievelings! Welke groente vind jij het lekkerst om te grillen?

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • hummus
  • 2-4 (glutenvrije) broodjes

En hoe maak je het?

  1. Was de groenten en snijd ze in plakken. Grill ze in de pan, oven of bijvoorbeeld met een contactgrill.
  2. Snijd de broodjes open, besmeer ze met hummus en verdeel de gegrilde groenten erover. Eventueel afmaken met wat gedroogde rozemarijn. Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.