Boekreview De Hippe Vegetariër

Door Rianne – Isabel Boerdam is al vanaf haar negende vegetariër. Je kent haar misschien wel van haar blog: De Hippe Vegetariër. Ze heeft nu een eigen kookboek uitgegeven onder dezelfde naam en als vegetariër kan ik daar mooi een kritische blik op werpen.

rianne moes boekreview hipape vegetarier

rianne moes boekreview hipape vegetarier

Niet alleen voor vegetariërs

De hippe vegetariër is geen kookboek speciaal voor vegetariërs. Het is ook een heel handig boek voor mensen die niet zoveel ervaring hebben met vegetarisch koken, bijvoorbeeld door de uitgebreide beschrijving van alle soorten vleesvervangers. Dus uitermate geschikt voor mijn niet-vegetarische vrienden die lekker voor me willen koken! Ook als vegetariër heb je veel aan dit boek, omdat Isabel je echt leert hoe je met verschillende producten kunt variëren, en hoe je snel en gezond kunt eten. Isabel deelt het boek in op de soort dag die je hebt, dus je kunt met een volle agenda meteen naar het menu van ‘de drukke dag’ bladeren en als voorbereiding op een feestmaal voor je liefde of vrienden naar de ‘verwenzaterdag’ of ‘feestdag’.

Variëren kun je leren!

Isabel levert geen kant-en-klare recepten aan, ze léért je als het ware variëren met verschillende ingrediënten. Zo kun je elke dag weer wat anders op tafel zetten, terwijl je toch dezelfde principes toepast. Voor een eigenwijze keukenprinses is dit fantastisch, want ik kan me de dag niet heugen dat ik me aan een recept heb gehouden (behalve die van Focus on Foodies natuurlijk ;-)). En voor de iets minder eigenwijzen: ze geeft altijd favoriete vaste combinaties erbij. Dan heb je dus toch een recept.

review de hippe vegetarier smoothie

review de hippe vegetarier – groene smoothie

review kookboek hippe vegetarier

handig overzicht van roostertijden voor groenten uit de oven

Vegetarische hotspots

Naast lekkere recepten, bereidingstijden van groenten én welke wijnen er bij de gerechten passen, kun je ook nog rekenen op dé vegetarische hotspots in Nederland. Per stad staat aangegeven waar je moet zijn als veggiefriend.

vegetarische hotspots in groningen

vegetarische hotspots in groningen

Kritische noot

Het boek is echt super uitgebreid. Voor sommige mensen zal het misschien wel iets te uitgebreid zijn, want je kunt niet gewoon een boodschappenlijstje overnemen en naar de super gaan. Je moet echt bedenken wat jij wilt maken, met welke ingrediënten je wilt werken én hoe je die ingrediënten moet bereiden. Het is dan misschien ook meer een soort handleiding en naslagwerk voor vegetarisch koken. Ik vind het heel fijn, want ik pak het er vaker bij dan een gewoon kookboek met vaste recepten. Toch kan ik me voorstellen dat het iets teveel denkwerk is. Ik denk dat het boek van Isabel een enorm ambitieus project is. Ze heeft én recepten én variaties én hippe spots én wijnen.

De Hippe Vegetariër is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor €22,50

Bekijk op bol.com

boekreview de hippe vegetarier

boekreview de hippe vegetarier

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.