Hormoonbalans voor vrouwen Ralph Moorman

Boek review: Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman (3 x een boek winnen)

Anderhalf jaar jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en gezonder te gaan leven en meer te luisteren naar de behoeftes van mijn lichaam. Ik heb daarbij veel baat gehad bij het eerste boek ‘Hormoonfactor’ van Ralph Moorman. Ik ben in totaal 38 kilo afgevallen door gezonder te eten, geraffineerde suikers (zo goed als) te schrappen en te gaan bewegen. Ik ben gaan fietsen naar mijn werk, sporten in de sportschool en af en toe loop ik hard. Over de ‘reis’ die ik aflegde blog ik op http://www.jennifit.nl.

Ik train bij mijn sportschool volgens het PHP-principe, Personal Hormonal Profiling. Daarbij wordt er gekeken welke hormonen je te veel aanmaakt en welke te weinig. Bepaalde aanmaak van hormonen zorgen bijvoorbeeld voor vetopslag op voor vrouwen herkenbare plekken. Denk hier aan de bekende muffin-top of een onderkin. En ik had nooit gedacht dat door het aanpassen van mijn voedingspatroon en regelmatig te sporten dat ik deze probleemgebieden kon aanpakken. Het boek Hormoonbalans van Ralph was dan ook een nuttig naslagwerk om meer kennis te vergaren over hormonen en de werking ervan. In zijn nieuwe boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen‘ gaat Ralph nog een stapje verder en behandelt hij samen met dokter Barbara Havenith de klachten die voor veel vrouwen zo herkenbaar zijn.

hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans voor vrouwen

Vrouwelijke klachten

In dit boek lees je over verschillende herkenbare klachten, zoals acne, PMS, overgangsklachten en zelfs menstruatiepijn wordt besproken. Nooit geweten dat je daar iets aan kan doen, ik dacht altijd dat je dat maar gewoon moest ondergaan. En waar ik ook graag meer over wilde weten was hoe je gevoelige borsten (mastopathie) kunt tegengaan Een kleine week voordat mijn menstruatie zich aandient zijn mijn borsten al erg gevoelig. Soms zo pijnlijk dat ik met mijn basketbaltraining altijd goed ingesnoerd moet zitten, wil ik nog kunnen rennen.

Hormoonbalans voor vrouwen Ralph Moorman

Hormoonbalans voor vrouwen Ralph Moorman

Mastopathie

“Mastopathie is een verzamelnaam voor allerlei klachten aan borsten. Minstens een op de tien vrouwen heeft last van mastopathie in de jaren voor de menopauze. De klachten komen het meest voor bij vrouwen vanaf het 35ste levensjaar tot aan de menopauze.” Zo staat in het boek omschreven. Hmmm…. ik ben nog lang geen 35 en de klachten ervaar ik al een lange tijd. Mastopathie kan komen door oestrogeendominantie, waar veel vrouwelijke klachten en pijntjes door komen. Gelukkig geeft het boek handvatten wat je tegen oestrogeendominantie kunt doen, namelijk:

  • Afvallen
  • Eet extra veel groente per dag
  • Stop met roken
  • Reduceer de alcoholinname
  • Reduceer stress
  • Slik supplementen zoals DIM, Indol-3-carbinol, cafeinevrije groene thee extract, curcuma longa, vitamine B-complex en vitamine D3

Ik eet twee ons groenten per dag. Ik rook niet. Ik heb inmiddels een gezond gewicht. Ik drink bijna nooit, hooguit 1 drankje per 3 maanden en ik slik veel supplementen (op advies van mijn trainer). Maar dat stressniveau verlagen is wel een puntje. In het begin van mijn afvalperiode had ik veel minder last van pijnlijke borsten en merkte ik echt dat mijn nieuwe levensstijl invloed had op mijn klachten. Ik was een lange tijd pijnvrij, maar inmiddels heb ik er sommige periodes toch weer veel last en als ik dan dat rijtje hierboven lees, kan ik dat toeschrijven aan de stress. En dan is ‘reduceer stress’ gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is goed om te weten dat ik er zelf iets aan kan doen. Misschien toch nog wat vaker Mindfulness toepassen om wat meer zen te worden.

Mastopathie wordt duidelijk uitgelegd in het boek

Mastopathie en wat je eraan kunt doen om klachten te verminderen, wordt duidelijk uitgelegd in het boek

Cellulitis

In het boek staat ook hoe je van cellulitis af kunt komen. Daar had ik vroeger ontzettend veel last van, ik schaamde mij er ontzettend voor en strakke broeken durfde ik niet te dragen. Zoals ik eerder schreef ben ik veel afgevallen en ben ik in de sportschool krachttraining gaan doen om fitter te worden. Sindsdien is mijn cellulitis verdwenen en durf ik weer strakke broeken en jurkjes te dragen. Nu las ik in het boek dat je zelf iets kunt doen aan cellulitis; er wordt onder andere geadviseerd om een hoog vetpercentage te voorkomen, verminder de alcoholinname, doe aan krachttraining en zorg voor voldoende nachtrust. Allemaal adviezen die ik, zonder dat ik wist dat dit verband had met elkaar, heb opgevolgd. Wat er in het boek staat, werkt dus echt!

Hormoonbalans voor vrouwen Ralph Moorman

Hormoonbalans voor vrouwen Ralph Moorman

Wil je ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ winnen?

Ik vind het echt een ontzettend waardevol boek en een welkome aanvulling op het boek ‘De Hormoonfactor’ van Ralph Moorman. Het is soms complexe materie en er wordt op een heldere manier uitgelegd wat je aan bepaalde problemen kunt doen. Als je als vrouw zijnde klachten als hierboven beschreven ervaart, zou ik zeker dit boek aanschaffen. Want hoe fijn is het om zelf iets aan de klachten te kunnen doen, in plaats van bij de dokter aankloppen en allerlei medicijnen ervoor te moeten slikken? Wat nog leuker is, is dat we drie exemplaren van ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ mogen weggeven!

Hoe doe je mee?

  1. Like en deel de post over het boek op de Facebookpagina
  2. Laat hieronder een reactie achter. Let op dat je een ‘echte’ naam en e-mailadres invult, zodat ik je kan benaderen als je gewonnen hebt (deze gegevens zijn niet zichtbaar).

Update

De drie winnaars zijn:

  • Mirjam Elderson
  • Renske Lammers
  • Regina van der Kraan

Jullie hebben van mij een e-mail ontvangen. Laat je even je adresgegevens weten, zodat het boek naar je kan worden opgestuurd? Veel plezier ermee!

Hormoonbalans voor vrouwen is te koop voor €19,50.

Reserveer bij bol.com

Door Jennifer. Ik ben Jennifer, 27 jaar, en een collega van Lianne. Al voordat Lianne mijn collega werd, kende ik haar site en ik vind het een hele eer om nu voor Focus on Foodies te mogen schrijven. Ik eet zelf sinds april 2014 grotendeels suikervrij, ik leef gezond en sport veel en daardoor ben ik nu al zo’n 38 kilo lichter. Ik blog hierover op mijn eigen site: http://www.jennifit.nl

Er zijn 155 reacties op Boek review: Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman (3 x een boek winnen)

  1. nadieh
    7 november 2015 at 07:18 (4 jaar ago)

    graag zou ik.. nadieh eversdijk dit boek winnen..

    sinds mijn jeugd ben ik al gevoelig voor veel producten..
    ik heb op mijn 16e mijn eet patroon drastische verandert.. geen suikers, gluten, veel minder lactose en alle producten die ik gebruik zo biologische en natuurlijk..

    ik voel me al veel beter en meer in balans? elk jaar een detox kuur en spoeling alleen blijf lastbhebben van een paar hierboven genoemde sypmtomen..

    dit boek zou dus al geroepen komen om mij de laatste symptomenen op een goede en natuurlijke manier te lijf te gaan..

    Beantwoorden
  2. Susanne
    7 november 2015 at 07:23 (4 jaar ago)

    Ja dit boek wil ik heel graag winnen. Ivm onze kinderwens, mijn endometriose en pms klachten!

    Beantwoorden
  3. Renske
    7 november 2015 at 07:37 (4 jaar ago)

    Hiii! Ik volg Focusonfoodies al een hele poos en ben blij dat je nu deze blog met ons deelt. Zelf heb ik veel last van mijn hormonen, ik ben ook al twee keer over gestapt op een andere anticonceptiepil omdat ik lichterlijk ‘gek’ werd van dat neerslachtige en vermoeide niveau. Momenteel gaat het iets beter, maar grote vermoeidheid, letterlijk ziek zijn in de menstruatieweek en gespannen borsten ontkom ik helaas niet aan. Voor mij zou dit boek erg zinvol zijn, ik herken veel klachten en aangezien jij er zo positief over bent…. Ik wacht af!

    Beantwoorden
  4. Rieneke Boer
    7 november 2015 at 07:42 (4 jaar ago)

    Wat een leuke winactie!
    Ik kan dit boek goed gebruiken voor mezelf als voor mijn klanten als beginnend personal trainer!
    Ik wil me meer toeleggen om vrouwen, aangezien ik toch vaak merk dat veel vrouwen onzeker zijn in wie ze zijn en wat ze kunnen. Ik wil me toeleggen om hun zelfvertrouwen te vergroten, door samen te werken aan een proces van afvallen, mental coaching en door het inzicht te vergroten in voeding en het effect daarvan op je lijf/hormonen. Dit boek kan me daarbij enorm helpen en daarbij mijn vrouwelijke klanten!
    Voor mezelf zou ik dit boek ook een uitkomst vinden omdat ik merk dat met alleen goede voeding je er nog niet bent. Juist door alle hormonen in ons lichaam heb ik op soms van bepaalde dingen meer/minder nodig. Ik denk dat dit boek me daar inzicht in kan geven!

    Wederom leuke actie, die ik graag like & share!

    Beantwoorden
  5. Bianca
    7 november 2015 at 07:48 (4 jaar ago)

    Al tijden heb ik last van veel, voor mij, vage klachten. Als ik het klachtenrijtje lees zoals hierboven beschreven denk ik dat hormoononbalans best eens de oorzaak kan zijn. Het boek zou dus erg welkom zijn om uit te vinden of dat ook zo is.

    Beantwoorden
  6. Marieke Dirks
    7 november 2015 at 07:49 (4 jaar ago)

    Heel graag! Ga al elke maand naar accupunctuur voor mijn hormonale balans dus dit zou een mooie aanvulling zijn!!

    Beantwoorden
  7. Nathalie Grootscholten
    7 november 2015 at 07:50 (4 jaar ago)

    Wij zijn al een hele tijd aan het proberen om zwanger te worden dus het boek zou erg van pas komen.. Daarnaast dat ik nagenoeg suiker en e-nummer vrij eet ben ik nog heel makkelijk verkouden, ik zou daar graag een verklaring voor willen hebben. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  8. Loes Hartman
    7 november 2015 at 07:51 (4 jaar ago)

    Ik doe heel graag mee met de win actie.
    Mijn hormonen zijn totaal van slag na een lange periode tegen bijna ondergewicht aangezeten te hebben en daardoor twee jaar geen menstruatie gehad. Nu ben ik gelukkig weer in gewicht aan het aankomen en is mijn menstruatie weer terug maar alles is van slag merk ik aan allerlei kkachten. Dus het boek zou zeer welkom zijn om mijn hormonen weer in balans te krijgen…..

    Beantwoorden
  9. Natalie Martis
    7 november 2015 at 07:57 (4 jaar ago)

    Echt een leerzame boek! Kan ik eindelijk mijn lichaam goed begrijpen Zou graag Willen winnen!!

    Beantwoorden
  10. Tineke de Jager
    7 november 2015 at 08:03 (4 jaar ago)

    O wat zou ik dit boek graag willen winnen, had ik dit maar eerder geweten ! Jaren ook last gehad van mastopathie en er was dus wat aan te doen geweest lees ik hier in een paar zinnen na bovenstaande info gelezen te hebben Nu midden in de overgang met een lijst van vage klachten waarbij gewrichtspijn er bovenuit springt ben zo benieuwd wat dit boek daar over te vertellen heeft!

    Beantwoorden
  11. Marloes van Vugt
    7 november 2015 at 08:04 (4 jaar ago)

    Klinkt als een ontzettend interessant boek! Ik heb zelf PCOS en ondervind daar naast een onvervulde kinderwens allerlei andere ongemakken van.
    Ik zou heel graag het boek winnen, wie weet staan er dingen in die me enorm kunnen helpen!

    Beantwoorden
  12. Kim
    7 november 2015 at 08:04 (4 jaar ago)

    Wat een interessant review over het boek Hormoon balans bij vrouwen. Ik zou graag dit boek willen lezen en de adviezen die voor mij vanntoepassing zijn willen gebruiken, want hoe mooi is het om zelf iets aan je klachten te kunnen doen!! Daarom wil ik graag het boek ontvangen.

    Beantwoorden
  13. Josine van Keulen
    7 november 2015 at 08:05 (4 jaar ago)

    Hi dames, ik ben sinds de zomer er achter gekomen wat een goede hormoonbalans voor je lichaam kan betekenen. Ik heb een aandoening aan mijn schildklier en aan mijn bijnieren. Twee organen die bol staan van de hormoonproductie. Gelukkig gaat het iedere dag een stukje beter, want in het begin wist ik echt niet wat me overkwam en hoe ziek ik eigenlijk was. Jaren heb ik met onverklaarbare klachten rondgelopen. Ik ben uiteindelijk gestopt met de pil (hormonen), slik iedere dag behoorlijk veel supplementen en ben veel meer naar mijn lichaam gaan luisteren. Ik zou alleen nog meer over hormonen te weten willen komen, zodat ik weer op en top gezond kan worden en volgend jaar juni fit en gezond mijn eigen trouwdag kan ervaren. Zo te lezen in het blog, kan het boek ‘hormoonbalans’ daar nog een mooie bijdrage aan leveren!
    Groetjes Josine

    Beantwoorden
  14. Belle
    7 november 2015 at 08:13 (4 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag winnen! Anderhalf jaar geleden een mooi meisje op de wereld gezet en sindsdien ontzettend last van acne. Ik heb inmiddels bijna alle crèmes en behandelingen geprobeerd, helaas zonder resultaat! Ben ervan overtuigd dat het door een verstoorde hormoonbalams komt en zou hier ontzettend graag aan werken dus een houvast is erg welkom!

    Beantwoorden
  15. Vivian Olzheim
    7 november 2015 at 08:20 (4 jaar ago)

    Zoals al aangegeven in de Facebookpost, denk ik dat dit boek een openbaring zal zijn en veel klachten kan verklaren en hopelijk een oplossing kan bieden

    Beantwoorden
  16. Laura Visser
    7 november 2015 at 08:24 (4 jaar ago)

    Ik maak heel graag kans op het boek! 🙂

    Beantwoorden
  17. Patricia
    7 november 2015 at 08:27 (4 jaar ago)

    Zou mooi zijn, ik heb nog wel wat jaartjes menstruatie te gaan…

    Beantwoorden
  18. suzanne Wanders
    7 november 2015 at 08:27 (4 jaar ago)

    Klinkt heel interessant en zou ik graag willen lezen

    Beantwoorden
  19. Monique Bootsman
    7 november 2015 at 08:29 (4 jaar ago)

    Zou geweldig zijn, sinds mn coeliakie diagnose kom ik alleen maar aan en heb veel last van stemmingswisselingen, ik heb al lange tijd het gevoel dat het met hormonen te maken heeft. Nu wordt het tijd om er iets aan te doen!

    Beantwoorden
  20. Marlotte
    7 november 2015 at 08:30 (4 jaar ago)

    Heb hier al veel goeds over gehoord, ben echt ontzettend benieuwd naar het boek. Het klinkt in ieder geval heel interessant allemaal!

    Beantwoorden
  21. Tamara
    7 november 2015 at 08:30 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik ben 7 weken geleden bevallen van mijn 2e kindje en mijn hormoonbalans is momenteel totaal niet goed. Mijn levensstijl was voor de zwangerschap goed en wil die nu weer oppakken. Dit boek lijkt mij weer mooie opstap en interessant om te lezen. Groetjes, Tamara

    Beantwoorden
  22. Ivy Busing
    7 november 2015 at 08:30 (4 jaar ago)

    Wat herkenbaar! Graag zou ik het boek winnen.

    Groet, Ivy

    Beantwoorden
  23. D
    7 november 2015 at 08:31 (4 jaar ago)

    Ik heb al jaren PMS
    Ik zou graag je boek willen lezen

    Met vriendelijke groet .

    D. Jong

    Beantwoorden
  24. Vivianne
    7 november 2015 at 08:35 (4 jaar ago)

    Als fysiotherapeut en personal trainer kom ik vaak vrouwen tegen met PSM-klachten. De inhoud van het boek lijkt me erg praktisch en daarom goed bruikbaar in de praktijk.

    Beantwoorden
  25. Els
    7 november 2015 at 08:42 (4 jaar ago)

    Met dit boek vol adviezen kan ik mijn zusje helpen die in tegenstelling tot mezelf in een vervelende overgang zit.

    Beantwoorden
  26. Nicky
    7 november 2015 at 08:50 (4 jaar ago)

    Oeh! Die zou heel mooi staan in mijn collectie! Duimduimduim

    Beantwoorden
  27. Jennifer
    7 november 2015 at 08:53 (4 jaar ago)

    Ooit ben ik overgegaan op een pil die wonderen heeft verricht. Ik zat beter in mijn vel en viel ineens door gezond eten 25 kg af. Na 2 zwangerschappen is het zeker weer nodig. Inmiddels weet ik dat hormonen een grote rol spelen, maar ik weet er te weinig vanaf. Graag zou ik het boek willen lezen om er meer over te lezen en de kilo’s er weer af krijgen.
    Groetjes Jennifer

    Beantwoorden
  28. Anita Jansen
    7 november 2015 at 08:57 (4 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek voor mijn schoonzusje willen winnen. Afgelopen vrijdag heeft zij de uitslag gekregen of ze lactose intolerantie heeft. Gelukkig was de uitslag negatief. Ze heeft helaas wel degelijks last van haar buik wat haar leven beheerst. Misschien kan dit boek haar verder helpen naar een gezonder, fitter leven zonder pijn in haar buik. En kan zij weer genieten van eten.

    Beantwoorden
  29. Josette de Quant
    7 november 2015 at 08:59 (4 jaar ago)

    Ik zie dit boek al een tijdje voorbij komen en ben toch wel erg benieuwd om het te lezen. De hormonen spoken hier aardig in het rond 🙁

    Beantwoorden
  30. Danielle
    7 november 2015 at 08:59 (4 jaar ago)

    Wauw heel nieuwsgierig naar wat voor interessante informatie in staat! Sinds kort gestopt met de pil omdat ik erg steeds meer last van kreeg. Heel benieuwd wat ik nog meer kan doen!

    Beantwoorden
  31. linda
    7 november 2015 at 08:59 (4 jaar ago)

    Ik ben nu 48 en deze klachten komen me allemaal zo bekend voor. Dit boek zou me kunnen helpen om mijn lichaam weer in balans te krijgen. Extra hard duimen deze keer maar.
    Ik wil hier niet teveel over zeggen omdat het echt heel erg is.

    Beantwoorden
  32. kim langendijk
    7 november 2015 at 09:00 (4 jaar ago)

    Heel herkenbaar en daardoor nieuwsgierig geworden!

    Beantwoorden
  33. Elle
    7 november 2015 at 09:05 (4 jaar ago)

    zou dit boek dan het geschenk uit de hemel zijn die mijn haat-liefde relatie met mijn hormonen evenwichtiger maakt ? En zou het boek me kunnen helpen mijn lichaam te begrijpen tegen allemaal die vage klachten zoals onder andere acne? Ben erg benieuwd. Succes met het uitkiezen van een winnaar ☺

    Beantwoorden
  34. Michelle Veldhuizen
    7 november 2015 at 09:10 (4 jaar ago)

    Graag zou ook ik dit boek willen winnen, want dat is precies dat zetje wat ik nu nodig heb qua gezonde voeding ipv shakes etc. Er ook ik begin langzaam te leren dat je niet altijd een huisarts en medicijnen nodig hebt voor bepaalde kwaaltjes maar met gezonde voeding een heel eind kan komen! En Mijn hormoonbalans eindelijk iets gezonds te geven.

    Beantwoorden
  35. Inger
    7 november 2015 at 09:13 (4 jaar ago)

    Wat een super leuke actie. Ik wil dit boek heel graag hebben, maar omdat de centjes even op waren kon ik hem nog niet aanschaffen. Hem winnen zou dus super zijn. Ik heb erg geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft en ik geloof zeker dat je door naar je hormonen te kijken veel kunt bereiken. Daar wil ik dus graag meer over weten . 🙂

    Beantwoorden
  36. Martine - Duizenden1dag
    7 november 2015 at 09:15 (4 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag willen winnen omdat dat wel eens het zetje zou kunnen zijn me iets meer met mijn gezondheid bezig te houden. Bovendien denk ik dat ik zo’n beetje aan het begin van de overgang ben en de eerste signalen beloven niet veel goeds.

    Beantwoorden
  37. judith
    7 november 2015 at 09:15 (4 jaar ago)

    Wow die zou ik graag winnen vooral voor mijn vriendin die noal worsteld met haar hormonen!

    Beantwoorden
  38. kirsten lagers
    7 november 2015 at 09:17 (4 jaar ago)

    “Pms maakt kapot wat je lief is” dus graag dit boek om mij uit mijn maandelijkse ‘women cave’ te halen. ♡ kirsten lagers

    Beantwoorden
  39. linda
    7 november 2015 at 09:17 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik denk dat ik er een hoop van op zou kunnen steken..dus ik ga nu heel hard duimen..duim duim

    Beantwoorden
  40. Karin
    7 november 2015 at 09:26 (4 jaar ago)

    Wat een super interessant boek. Misschien dat her kan helpen om je hormonen weer op de rails te krijgen na een zwangerschap.

    Beantwoorden
  41. Leny
    7 november 2015 at 09:27 (4 jaar ago)

    Hoezee!! Er is een oplossing voor mijn PMS klachten en pijnlijke borsten! Ja, dit boek wil ik heel graag winnen!!

    Beantwoorden
  42. Maaike Meulenkamp
    7 november 2015 at 09:27 (4 jaar ago)

    Kamp alle hele lange tijd met overgangsklachten, wat zou het heerlijk zijn om opvliegerloos door het leven te kunnen gaan. Ik heb al zoveel aan mijn eetpatroon aangepast maar als ik meer kan leren graag. Maaike

    Beantwoorden
  43. Desiree Drissen
    7 november 2015 at 09:30 (4 jaar ago)

    Heel graag zou ik dit boek willen winnen zodat onze 13 jarige dochter zich eindelijk weer gezond en energiek gaat voelen. Sinds 8 maanden heeft ze veel gezondheidsproblemen, o.a. veel voedselallergieen/ intoleranties. Ondanks een streng intens dieet blijft ze moe en knapt ze niet op. Zelf denken we dat dit o.a. Te maken heeft met hormonen omdat ze in de puberteit zit. Daarom zou ik dit boek graag winnen, zodat zij er weer bovenop komt.

    Beantwoorden
  44. Anne
    7 november 2015 at 09:35 (4 jaar ago)

    Zou dit boek ontzettend graag willen winnen.
    Ben 2 jaar geleden gestopt met de pil en toen is de pijn begonnen.
    Heb soms zo’n pijnlijke borsten dat het voelt alsof ze afscheuren…
    Heb al langer het gevoel dat mijn hormonen niet in balans zijn.
    De huisarts helpt me niet, want die zegt dat ik de pil maar weer moet gaan slikken en dat wil ik zeker niet!
    Dus ja ik wil het boek heel heel heel graag winnen…

    Beantwoorden
  45. Evelien Tiegelaar-Koers
    7 november 2015 at 09:35 (4 jaar ago)

    Hallo Lianne,
    Ik zou dit boek graag willen winnen (moet ik het wel snel van mijn Sinterklaaslijst afhalen!). Ik heb al 10 jaar klachten en weet sinds 5 jaar dat het oa komt door een tumor in mijn hypofyse. Door meer te weten over hormonen hoop ik deze beter in balans te hebben en minder medicatie nodig te hebben. Zou gaaf zijn toch?

    Beantwoorden
  46. Roos
    7 november 2015 at 09:37 (4 jaar ago)

    ik zou heel graag dit boek winnen, ik heb de ziekte van Hashimoto en wil daar graag van af, doe er aan wat in mijn vermogen ligt.Mijn reguliere arts wil mij er niet bij helpen omdat ze er niet in geloofd.

    lieve groet.
    .

    Beantwoorden
  47. Klarina
    7 november 2015 at 09:45 (4 jaar ago)

    Wat zou ik dit boek graag winnen zeg! Ik slik al van jongs af aan de pil omdat ik letterlijk een week ziek was tijdens m’n menstruatie. Heb al eens geprobeerd te stoppen met de pil omdat ik het een steeds minder fijn idee vind dat ik al die troep in m’n lijf stop! Daarnaast heb ik de laatste tijd veel andere klachten waardoor ik steeds minder ben gaan sporten omdat ik steeds te moe ben, buikpijn heb of andere dingen. 🙁 Ik denk dat dit boek mij enorm zou helpen om weer in de goede flow te komen en mijn fit journey door te zetten! 🙂

    Beantwoorden
  48. Fenna
    7 november 2015 at 09:46 (4 jaar ago)

    Ik doe graag mee met de actie!! Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot personal trainer. Hierbij zou dit boek super zijn om me hierin meer te gaan verdiepen en mensen uiteindelijk te helpen en begeleiden!!! 🙂
    Hey lijkt me een ontzettend interessant boek!!!

    Beantwoorden
  49. Lianne
    7 november 2015 at 09:49 (4 jaar ago)

    Helaas blijkt ook mijn hormoonhuishouding een grote chaos wat me op veel vlakken belemmerd waar ik hier niet teveel over kan vertellen. Ik hoop dat ik dit exemplaar mag winnen, even wat hulp buiten het medische circuit lijkt me prettig.

    Beantwoorden
  50. Natascha van Karsen
    7 november 2015 at 09:51 (4 jaar ago)

    Interessant boek, mooi als aanvulling op mijn studie. Ik doe graag mee met de loting

    Beantwoorden
  51. c.crum
    7 november 2015 at 09:58 (4 jaar ago)

    Wat een leuke actie. Ik hoop dat ik win, want ik heb dit deze zomer aangeraden gekregen van mijn buurvrouw op de camping omdat ik erge last van eczeem heb. Mijn buurvrouw vertelde dat ze door het boek van haar eczeem is afgekomen. Bij ons in de bieb hebben ze dit boek niet. Ik heb gevraagd of ze het willen aanschaffen, maar dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan. Dat vind ik heel jammer zoals je zult begrijpen. Hoop dat ik het mag lezen.

    Beantwoorden
  52. Lineke van engelenburg
    7 november 2015 at 09:58 (4 jaar ago)

    Na de komst van de tweede ben ik een spiraaltje gaan gebruiken met alle gevolgen van dien na 3,5 jaar ben ik daar pas achtergekomen wat dit met me gedaan heeft.. vele klachten gehad en nog last van hebben. Een daarvan is mijn overgewicht. Ik hoop hierover in het boek te lezen over het hoe en waarom, t zou geweldig zijn om te winnen

    Groet,

    L. van Engelenburg

    Beantwoorden
  53. Charissa Imambaks
    7 november 2015 at 09:59 (4 jaar ago)

    Ik zou heel graag willen meedoen. Ik ben 36 ga alweer bijna naar de 37 en merk dat ik erg veel last heb van hormonale schommelingen. Ik rook niet, drink niet…dit boek zou een geweldige hulp zijn.

    Beantwoorden
  54. Linda Vente
    7 november 2015 at 10:01 (4 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag lezen, heel interessant. Misschien is dit de sleutel tot onze grote kinderwens!

    Beantwoorden
  55. Jill
    7 november 2015 at 10:05 (4 jaar ago)

    Jill Kieboom

    Beantwoorden
  56. Helma
    7 november 2015 at 10:09 (4 jaar ago)

    Ik ben nu 5 weken Suikervrij en heb veel aan de tips en recepten op jouw site. Heb meer energie en ben inmiddels 7 kilo lichter. Ik ben 56 jaar en heb momenteel veel last van stemmingswisselingen. Graag zou ik het boek winnen om te leren hoe ik mijn hormonen weer in balans krijg.

    Beantwoorden
  57. Miranda Fabrie
    7 november 2015 at 10:09 (4 jaar ago)

    Ik zou super graag dit boek willen winnen. In het verleden al eens door andere voeding van mijn rugpijn afgekomen maar mijn hormonen willen nog steeds mijn lichaam overnemen. Als dat ook nog eens in balans zou komen zou ik super happy zijn. (en mijn man ook haha)

    Beantwoorden
  58. Katrien De Bondt
    7 november 2015 at 10:10 (4 jaar ago)

    Ik zoek nu al 10 jaar naar de oorzaak van mijn klachten. 11 jaar geleden werd de ziekte van Hashimoto (te trage schildklier) bij me ontdekt en sinsdien heb ik alleen nog symptomen bij gekregen. Ik heb al sinds mijn eerste menstruatie acne, zware PMS klachten en pijn. Ik neem al zovele jaren 1 week per maand veel pijnstillers om te kunnen blijven functioneren. Aangezien ik ook darmproblemen heb, ben ik ervan overtuigd dat voeding iets kan veranderen. Ik zou heel graag weten wel voeding!

    Beantwoorden
  59. Maartje
    7 november 2015 at 10:10 (4 jaar ago)

    Haii!

    Ik heb al lange tijd enorm last van mijn blaas.. Met behulp van dit boek wil ik daar graag iets aan doen, ook omdat ik liever niet naar de dokter ga ervoor, omdat ze dan weer met allerlei medicijnen aan komen zetten. Ook heb ik last van acné, waar ik heel graag vanaf wil!
    Dit boek wil ik heel graag winnen! Ik vind het interessant hierover te lezen en wat ik hier zelf aan kan doen.

    Groetjes!

    Beantwoorden
  60. Sandra
    7 november 2015 at 10:15 (4 jaar ago)

    Benieuwd ben ik naar dit boek. Vorig jaar een aantal kilo afgevallen, maar blijf sinds een aantal maanden steken en weet niet wat ik er verder aan moet doen. Misschien dat dit boek een goede raadgever is!

    Beantwoorden
  61. S. Koelemeijer
    7 november 2015 at 10:23 (4 jaar ago)

    Ook ik zou het boek graag willen winnen. Ik ben obese en heb al vele pogingen gedaan om gewicht te verliezen. Ik sport 3 x per week, eet, naar mijn mening, gezond, maar er gaat geen gram af. 1/2 jaar geleden lipoedeem geconstateerd, wat het afvallen mogelijk ook in de weg staat. Ik hoop dat ik door dit boek de weg vindt om eindelijk een gezond gewicht te realiseren.

    Gr. Saskia

    Beantwoorden
  62. Ischa Heins
    7 november 2015 at 10:23 (4 jaar ago)

    Het zou zo fijn zijn dit boek te krijgen. Na 20 jaar tobben met puberteit, menstruatie die soms 10 dagen duurt (waarbij ik niet naar school kon zo erg was de pijn), diagnose ADHD, geen medicatie, dieeten proberen en onlangs een lichte post natale depressie zou het heerlijk zijn om een boek te lezen dat mij duidelijkheid geeft en handvatten.

    Beantwoorden
  63. Jennifer
    7 november 2015 at 10:25 (4 jaar ago)

    Het zou mij enorm helpen dit boek te lezen, want ik kamp al een tijd met deze klachten en niets lijkt te helpen.

    Beantwoorden
  64. Els Fret
    7 november 2015 at 10:26 (4 jaar ago)

    Om echt optimaal te voldoen aan een gezond en evenwichtig leven in de overgang met weinig tot geen klachten is dit boek een meer dan welgekomen hulp! Echt bedankt al ;-)!

    Beantwoorden
  65. Petra van der Sanden
    7 november 2015 at 10:27 (4 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag hebben. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn dochter. Ik ben 51 en bezig met de overgang … denk ik. Ik heb hier tot nu toe weinig problemen mee, behalve dat ik soms dagen onuitstaanbaar ben. Voor mijn omgeving, maar ook voor mezelf :-). Daarnaast hebben zowel mijn dochter als ik een geschiedenis van zeer heftige menstruaties die tot bloedarmoede leidden. Bij mij is ook de baarmoeder verwijderd ivm een vleesboom, dit wil ik mijn dochter graag besparen en ik ben benieuwd of dit boek hierbij kan helpen …

    Beantwoorden
  66. Denise
    7 november 2015 at 10:28 (4 jaar ago)

    Met de overgang in zicht; ik ben 45 jaar, is dit boek heel welkom!

    Beantwoorden
  67. Kim
    7 november 2015 at 10:33 (4 jaar ago)

    Ik doe graag mee met deze actie. Ik zou graag dit boek winnen omdat ik zelf problemen heb met mijn hormonen. Het begon in de puberteit met menstruatieproblemen, ernstige acne, overmatige haargroei. Ik heb werkelijk alles geprobeerd van recepten via mijn huisarts tot drogisterij/parfumerie middeltjes, dermatoloog in Nijmegen bezoekt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Toen in begin twintig was kreeg ik te horen dat ik een goedaardige tumor bij mij hypofyse heb zoals de arts dat verwoordde en niet veel jaren later werd er ook pcos bij mij geconstateerd.
    Dus zoals je misschien wel begrijpt zou ik heel graag dit boek willen winnen.

    Liefs Kim

    Beantwoorden
  68. Karin Van de Merwe-Huizinga
    7 november 2015 at 10:43 (4 jaar ago)

    Ja, ik doe graag mee!
    Ik zou het boek graag willen hebben, maar ik komen de laatste tijd erg veel interessante boeken en kookboeken uit, ik kan ze onmogelijk allemaal zelf kopen… Wie weet heb ik geluk en win ik er eentje. 🙂

    Beantwoorden
  69. Denise
    7 november 2015 at 10:49 (4 jaar ago)

    Zou graag het boek willen winnen im te weten of het helpt tegen mijn migraines.

    Beantwoorden
  70. Esther van der Reijden
    7 november 2015 at 10:56 (4 jaar ago)

    Dit boek zou ik heel graag willen winnen voor mijn moeder, zus en mezelf! Super interessant en fijn dat je aan de meeste klachten zelf iets kan doen, dus wat meer info hierover kan ik wel gebruiken.

    Beantwoorden
  71. Nicol
    7 november 2015 at 11:11 (4 jaar ago)

    Ik zou héél graag het boek winnen. Sinds ik gestopt ben met de pil heb ik erg veel last van de genoemde klachten en loop ik ook bij een gynaecoloog (ook omdat mijn man en ik onze droom in vervulling willen laten gaan). Hopelijk kan het boek ons hier ook bij helpen!

    Beantwoorden
  72. miris
    7 november 2015 at 11:13 (4 jaar ago)

    Ik zou het boek graag winnen, omdat ik na 10 jaar overleven met schildklierklachten…nuweer voor Leven heb gekozen. ..ik heb mijn voedingspatroon al voor een groot deel aangepast en vraag mij vaak af of bepaalde etenswaren wel oké zijn…dit boek kan mij denk ik helpen om mij ook werkelijk goed te gaan voelen.

    Beantwoorden
  73. Marleen
    7 november 2015 at 11:18 (4 jaar ago)

    Ik zou het boek heel graag willen winnen!! Heb nu een zoontje van 2,5 en zit in een lastige periode met slapen, waardoor ik ook slecht slaap overdag erg moe ben en meer ga eten/suikers wat weer een negatieve invloed heeft op mijn pds…
    Ook allerlei vage klachten komen de afgelopen tijd naar boven, al verschillende keer bij de ha geweest bloedgeprikt, maar gelukkig niks afwijkends……maar wat zou het fijn zijn om hier zelf aan te werken!!! Ik ga hard duimen of ik dit boek mag winnen en ik een betere versie van mijzelf in 2016 ga worden!!!

    Beantwoorden
  74. Anita H.
    7 november 2015 at 11:22 (4 jaar ago)

    Yep, zijnde een vrouw met bijzonder veel interesse in een gezond, fit lijf, lijkt mij dit boek zeer de moeite waard. Sowieso volg ik Ralph op Facebook omdat hij nogal zinnige dingen weet te zeggen.

    Beantwoorden
  75. Anouk
    7 november 2015 at 11:25 (4 jaar ago)

    Ah hoe leuk! Ik wil het boek ook wel graag winnen 🙂

    Beantwoorden
  76. Dulcinea
    7 november 2015 at 11:36 (4 jaar ago)

    Leuk ik weet ook nog wel een vriendin die hem ook wel zou kunnen lezen na mij

    Beantwoorden
  77. Katie Boon
    7 november 2015 at 11:42 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek echt heel graag winnen! Ik sport veel en let op mijn voeding, maar het lukt mij maar niet om van de probleemzones af te komen. Ik denk dat dit boek mij daar heel goed bij zou kunnen helpen!

    Beantwoorden
  78. Lonneke
    7 november 2015 at 11:45 (4 jaar ago)

    Met mijn ziekte Hashimoto (schildklieraandoening) en eindelijk na 4 jaar redelijk stabiel dmv voeding nog niet op topniveau en op zoek naar een nieuw inzicht of aanvulling om net dat laatste stukje nog beter te kunnen gaan voelen!

    Beantwoorden
  79. Lianne
    7 november 2015 at 11:56 (4 jaar ago)

    Een leuk verjaardagscadeau! Op 17 november word ik 30 en ik ben inmiddels mama van 2 kleine kindjes (jongetje van 2 en meisje van 3 maanden) Beide hebben ze een koemelkallergie en ben mijzelf daardoor erg gaan verdiepen in voeding en wat dit met je doet. We zijn nu bezig om onze levensstijl om te gooien en daar kan ik nog wel wat hulp bij gebruiken. Dit boek is een welkome aanvulling!

    Beantwoorden
  80. Lotte
    7 november 2015 at 12:00 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek enorm graag winnen.

    Nu kan ik een waslijst met redenen gaan opsommen waarom ik degene moet zijn die het boek zou moeten winnen, maar ik heb besloten om dat dit keer niet te doen. Ik denk dat iedereen wel 1 of meerdere redenen heeft om dit boek te willen winnen, anders zouden ze niet mee doen met deze actie.

    Vrouwen en hormonen, dat is gewoon de meest slechte combinatie aller tijden.

    Beantwoorden
  81. Lois van Grieken
    7 november 2015 at 12:14 (4 jaar ago)

    Ik ben gewoon super nieuwsgierig! Ik vind alle boeken die over voeding of onze gezondheid gaan erg interessant. Sindskort weet ik dat ik een glutenallergie heb. Daarnaast heb ik al mijn hele leven lang pijn in mijn lijf. Ben nu al een tijdje in onderzoek bij het ziekenhuis en niemand weet wat het is. Erg frustrerend aangezien ik heel gezond eet, sport, veel fiets, ik sport en rook niet.. Wie weet zit het m wel in m’n hormonen!

    Beantwoorden
  82. Annelie
    7 november 2015 at 13:04 (4 jaar ago)

    Dit lijkt me een ontzettend interessant boek! Een goede aanvulling voor mijn opleiding als gewichtsconsulent. Als ik de omschrijving lees denk ik hier zelf ook veel baat bij te kunnen hebben. Ik maak dus erg graag kans!

    Beantwoorden
  83. Sabine
    7 november 2015 at 13:07 (4 jaar ago)

    Ik zou zo graag op een positieve manier gebruik maken van de vaak negatief bestempelde vrouwelijke hormonen.

    Beantwoorden
  84. Linda Schreuder
    7 november 2015 at 13:10 (4 jaar ago)

    Wat ik graag zou willen is meer rust en balans ervaren in mijn lijf, vooral rondom mijn menstruatie. Ik weet zeker dat dit boek daarbij gaat helpen! 🙂

    Beantwoorden
  85. Ieneke Voets
    7 november 2015 at 13:18 (4 jaar ago)

    Dit boek is bestemd voor mij! Sinds enkele jaren als 30er weer last van acne. Na symptoombestrijding met o.a. Antibiotica wil ik begrijpen hoe mijn vrouwentijdschrift van binnen werkt. Ik heb al een vrij gezonde leefstijl maar het kan altijd beter. Dus kom maar op met dat boek!

    Beantwoorden
  86. Claudia Hartmann
    7 november 2015 at 13:22 (4 jaar ago)

    Ik heb endometriose en heb al een tijdje mijn voeding aangepast, het blijft me toch zwaar vallen. Wellicht dat als ik dit boek met heldere uitleg heb gelezen, ik meer het gevoel heb dat ik echt goed bezig ben. Ik zou het boek daarom graag willen winnen.

    Beantwoorden
  87. Marijn
    7 november 2015 at 13:37 (4 jaar ago)

    Dit boek zou top zijn voor mij!! Voor mijn pms, verschrikkelijke menstruaties, acne en onrust.

    Beantwoorden
  88. Carola
    7 november 2015 at 13:57 (4 jaar ago)

    Interessant en mooi boek. Zou het graag winnen, zit in een rolstoel en verwerk alle vrouwen zaken/kwalen op een andere manier/level. Ben heel benieuwd naar dit boek.

    Beantwoorden
  89. Ingèr
    7 november 2015 at 14:13 (4 jaar ago)

    Dolgraag!!! Voor al mijn klachten, de vervelende hormoonkuren die ik achter de rug heb en niet bleken te werken, om zelf researh te doen naar PCOS en zelf meer te leren over hormonen.

    Want de hulp op het gebied van hormonen is echt minimaal!

    Heel benieuwd naar het nieuwe boek!

    Beantwoorden
  90. Nienke
    7 november 2015 at 14:54 (4 jaar ago)

    Heel graag zou ik dit boek winnen!
    Kort geleden is PCOS bij mij vastgesteld na ruim 3,5 jaar de wens te hebben voor een broertje of zusje voor onze zoon. Nu onder behandeling van het fertiliteitscentrum met hormonen om een eigen eisprong op te wekken. Zou toch geweldig zijn als ik beter wist hoe ik hier zelf op een natuurlijke manier aan kan bijdragen. En met een beetje geluk wat gewicht kwijtraken wat door de PCOS moeilijker is, maar tegelijkertijd heel goed om de hormonen meer in balans te krijgen.

    Beantwoorden
  91. Saskia
    7 november 2015 at 15:08 (4 jaar ago)

    Ja wil ik graag winnen. Misschien staat hier de oplossing in tegen schimmel infectie

    Beantwoorden
  92. Manon
    7 november 2015 at 15:24 (4 jaar ago)

    Ik zou het boek graag winnen!! Heb zoveel klachten! Nu bij de internist maar als het zo simpel kan heel graag!!!

    Beantwoorden
  93. Suzan
    7 november 2015 at 15:49 (4 jaar ago)

    ik heb het boek al eens in kunnen kijken en wil het graag hebben. Omdat het nu niet in mijn budget past heb ik het nog niet gekocht. Winnen zou dus heel fijn zijn!

    Beantwoorden
  94. Willeke Sollman
    7 november 2015 at 16:04 (4 jaar ago)

    Heel graag. Ikzelf heb last van acne sinds kort nadat ik veel gezonder ben gaan eten en 10 kilo afgevallen ben. Ook veel last van mn menstruatie. Ook kunnen een aantal van mn vriendinnen wel hulp gebruiken op dit gebied. Wie weet geeft dit boek heel veel antwoorden.

    Groetjes Willeke

    Beantwoorden
  95. Mirjam
    7 november 2015 at 16:55 (4 jaar ago)

    Jaaaa, wat een leuke actie!! Dit boek staat op mijn verlanglijstje. Ik ben al bijna 2 jaar intensief bezig met gezonde voeding en veel klachten heb ik al kunnen verhelpen, maar ik blijf nog steeds tegen een aantal dingen aanlopen als pms en acné. Ik heb sterk het idee dat dit vooral hormonale klachten zijn. Ik ben heel benieuwd welke adviezen Ralph en Barbara geven in dit boek.
    Alvast bedankt!! En keep up the good work ;). Je hebt een superleuke en inspirerende website!

    Groetjes Mirjam.

    Beantwoorden
  96. Marja de Reu
    7 november 2015 at 16:57 (4 jaar ago)

    Dit boek stond al op mijn verlanglijstje, dus wil ik graag winnen. Ik eet nu bijna een jaar gluten, lactose en suikervrij en ik voel me erg goed bij. Daarnaast sport ik ook veel meer, maar mijn gewicht wil niet verder naar beneden. Nog maar 8 kilo afgevallen en ik wijt het aan stress, maar weet niet goed wat ik er nog meer aan kan doen. Dit boek biedt misschien de oplossing!

    Beantwoorden
  97. lillakiss
    7 november 2015 at 17:30 (4 jaar ago)

    Ik zou graag willen winnen omdat ik heel geinteresseerd ben in het onderwerp. Groetjes

    Beantwoorden
  98. Tanya Heije
    7 november 2015 at 17:30 (4 jaar ago)

    Lijkt me een erg goed boek, en kan ik mijn vriend feiten onder zijn neus houden 🙂

    Beantwoorden
  99. Viola van der Rhee
    7 november 2015 at 18:42 (4 jaar ago)

    Ohh heel vet en natuurlijk wil ik dit boek winnen. Ben in het verleden veel afgevallen maar ik kom langszaam weer aan. ook omdat ik niet secuur ben maar ook de motivatie is weg. Heb ook net de voedselzandloper gekocht en hopelijk geeft dit boek mij nu ook meer handvatten.

    Beantwoorden
  100. Zoë
    7 november 2015 at 20:32 (4 jaar ago)

    Oee, ik ben heel benieuwd naar dit boek!! Helaas een te klein budget om het zelf aan te schaffen…
    Ik leef al zo puur mogelijk en ben hiermee 2 jaar geleden 15 kg afgevallen. Inmiddels wel weer 5 kg aangekomen, maar voor mijn gevoel een goede balans gevonden.
    Maar helaas blijft mijn menstruatie wel uit. Ik vermoed zelf dat ik hier zeker d.m.v. voeding nog iets mee kan, omdat dit voorheen geen probleem was. Maar de gynaecoloog blijft aangeven dat er geen aantoonbare oorzaken zijn en dat het wel weer goed komt. Ik wil er zelf mee aan de slag!

    Beantwoorden
  101. Angelique Span
    7 november 2015 at 20:51 (4 jaar ago)

    Ik zou ook graag dit boek winnen om zo meer inzicht te krijgen. Wellicht helpt het mij met mijn fibromyalgie. De invloed van hormonen is denk ik enorm.

    Beantwoorden
  102. Marieke
    7 november 2015 at 20:57 (4 jaar ago)

    Wat een leuke actie.
    Ik zou graag beter om willen gaan met stress.En zou graag meer over willen weten vooral ook dat ik last heb van eetbuistoornis. En ook hormonen speelt daarbij ook een grote rol. Ruim ander half jaar geleden ben ik begonnen met geraffineerd suikervrij eten alleen wel 80 / 20. Om me beter te voelen en minder last te hebben van me darmen. Dit boek staat op me verlanglijstje en ik lees al zoveel mooie referentie dat ik alleen maar nieuwsgieriger word naar hormoonbalans voor vrouwen.

    Beantwoorden
  103. Yvonne Ulrich
    7 november 2015 at 21:38 (4 jaar ago)

    Op dit moment volg ik een Metabolic Balance dieet, dit boek biedt daar een goede theoretische achtergrond bij waar ik wel benieuwd naar ben. Het werkt namelijk erg goed.
    Ook nuttig om alvast inzicht te krijgen als ik over enkele jaren in de overgang raak…

    Beantwoorden
  104. Sonja Boluijt
    7 november 2015 at 21:40 (4 jaar ago)

    Spannend!
    Gr,
    Sonja Boluijt

    Beantwoorden
  105. Ingrid van Zon
    7 november 2015 at 22:21 (4 jaar ago)

    Graag voor mijn dochter die na het stoppen van de Diane pil ernstige acné heeft gekregen en pcos.
    sinds haar geboorte al overgevoelig voor veel producten..
    heeft via diëtiste nog extra voedselallergietest imupro gedaan en haar eetpatroon drastische verandert door suikers te mijden, koolhydraten te minderen en uit de test alle producten te mijden. gebruikt zo veel mogelijk biologische en natuurlijke producten en aanvullend supplementen. Heeft ook acné behandelingen. Dan is het wel wat rustiger maar de acné problemen blijven terugkomen!

    Beantwoorden
  106. Liesbeth Barto
    7 november 2015 at 22:24 (4 jaar ago)

    Heel graag doe ik mee voor dit interessante boek Hormoonbalans voor vrouwen, ik denk dat er een wereld voor me opengaat met het lezen en in de praktijk toepassen van dit boek.

    Beantwoorden
  107. Daisy
    7 november 2015 at 23:39 (4 jaar ago)

    Je op je best voelen, dat wil toch iedereen! Ik ben net gestart met de opleiding PHP en hoop hier veel mensen mee te kunnen helpen. Dit boek zou een supermooie aanvulling zijn!

    Beantwoorden
  108. Ilse
    7 november 2015 at 23:42 (4 jaar ago)

    Ik heb ook goeie redenen om dit boek te willen winnen, dus ding ik via deze weg graan mee!

    Beantwoorden
  109. Irma Wormgoor
    7 november 2015 at 23:53 (4 jaar ago)

    Graag maak ik kans!

    Beantwoorden
  110. Lindsay van Ruiten
    8 november 2015 at 01:19 (4 jaar ago)

    Ik zou dit heel graag willen winnen, zodat ik mijzelf er mee kan helpen, maar ook om anderen er mee te kunnen helpen. Zowel in mijn werk (als verpleegkundige), maar ook in mijn familie. Veel onbegrepen vrouwenkwaaltjes zullen hier in worden opgehelderd. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

    Beantwoorden
  111. dehoux hilde
    8 november 2015 at 02:18 (4 jaar ago)

    Sinds ik al twee jaar in mijn menopauze zit heb ik niks als miserie met mijn gezondheid;huid onstekingen ,moeiheid mijn fibro is verergerd darm en maagproblemen ,allergich aan gluten melk en andere zaken ,schimmelprobleem er komt geen einde aan ,dit boek komt als een redding voor mij .De dokters komen je alles niet vertellen hoor ook schildklierproblemen haar uitval enz zou heel dankbaar zijn als dit boek mag winnen ,ben zo beniuewd

    Beantwoorden
  112. Marjolein
    8 november 2015 at 03:19 (4 jaar ago)

    Na hormonale behandelingen, met zowel natuurlijke als chemische hormonen, waar mijn lichaam abnormaal op reageerde heb ik nog steeds last van bijwerkingen en verschillende klachten. De Nederlandse gezondheidszorg heeft hier geen oplossing voor maar ook geen adviezen. Dit boek komt zeer goed van pas tijdens mijn zoektocht naar mogelijkheden om de klachten te verlichten.

    Beantwoorden
  113. Jolanda Froon
    8 november 2015 at 03:57 (4 jaar ago)

    Na 10 jaar veel hormonen te hebben gekregen maar ook gelukkig een prachtzoon…wil ik proberen weer mijzelf te worden. Volgens mij is dit boek de sleutel.

    Beantwoorden
  114. TroMy
    8 november 2015 at 05:03 (4 jaar ago)

    Al jaren bezig met mijn lijf en mijn (gebrek aan) energie. Dank je wel voor de review van het boek Hormoonbalans Voor Vrouwen! Ik doe graag mee en hoop een van de drie boeken te winnen.

    Beantwoorden
  115. Regina vd Kraan
    8 november 2015 at 05:56 (4 jaar ago)

    Lieve FocusonFoodies, ik heb inmiddels erg veel goede verhalen gehoord over het boek en nu extra nieuwschierig na jullie review. Ik zelf heb sinds afgelopen april te horen gekregen dat ik schildklierkanker heb, en de operaties en bestraling inmiddels achter de rug. Natuurlijk lichaam van slag van de verstoorde hormoonhouding en dat zie je dus ook in gewicht, huid, haar. Nu wil ik mij extra gaan verdiepen in hoe het lichaam werkt en hoe ik mijn lichaam kan verbeteren om aan te sterker en voorkomen van eventuele nieuwe en of groeiende kankercellen en gewoon gezonder en fitter worden. Der is weinig bekend over schildklierkanker daarom wil ik me der juist in verdiepen om mede patienten/nieuwe patienten te leren over gezonde voeding dat je daar veel mee kan, inplaats van gelijk naar de farmaceutische behandelingen. Ik heb ook regelmatig/vaak last van acne in mijn gezicht en wordt der gek van! Ik schrap al veel dingen zoals Zuivel vanaf jongs af aan, bijna geen brood, bijna geen pasta en kan zo nog wel even doorgaan. Waar gaat het mis, kan het boek super goed gebruiken!

    Beantwoorden
  116. Chantal
    8 november 2015 at 07:46 (4 jaar ago)

    Wat mooi dat ik dit nu tegen kom. Vorige week een afspraak gemaakt bij care for women. Mensen met kennis over vrouwen en hun hormonen.
    Ik ben er echt klaar mee. Ieder 2 weken acne buikpijn rugpijn stemmingswisselingen etc.
    Dit boek zou mijn vermoedens kunnen bevestigen en een bijdrage kunnen leveren aan een balans in mijn leven.

    Beantwoorden
  117. Tamara
    8 november 2015 at 08:54 (4 jaar ago)

    Ik ven zeer geïnteresseerd in het boek. Ik heb zelf PCOS. Ik voel me momenteel goed maar ben wel erg benieuwd of ik bepaalde klachten die ik normaal vind onder PCOS kan scharen en misschien wel aan kan pakken. Mooi leesvoer dus!

    Beantwoorden
  118. Bianca Oude Luttikhuis
    8 november 2015 at 08:55 (4 jaar ago)

    Jaaaa, graag! Na een zware, langdurige burn-out met een totale disbalans in o.a. mijn hormonen klim ik nu langzaam uit een diep en donker dal. Maar die hormonen heb ik helaas nog niet in balans….Maar ik ga er wel voor om me weer helemaal fit en goed te voelen dus dit boek kan mij daar enorm bij helpen. En…..ik kan er straks anderen weer mee helpen die niet weten dat veel klachten hormoon geralateerd zijn.

    Beantwoorden
  119. Jolanda
    8 november 2015 at 09:06 (4 jaar ago)

    Al lange tijd eet ik suiker- en e-nummervrij. Deze manier van leven heeft bij mij al zoveel moois laten zien.. De basis is er en nu verder verdiepen in de relatie tussen voeding en hormonen staat al even hoog op mijn lijstje! De stap nog niet eerder gezet dus wie weet is dit nu mijn kans ☺️

    Beantwoorden
  120. Inge Albers- Woelinga
    8 november 2015 at 09:06 (4 jaar ago)

    Dit lijkt mij een boek wat iedere vrouw heel goed kan gebruiken. Ik denk dat ik er veel van zal leren. Ik hoop door de adviezen toe te passen dat ik minder last van al mijn aandoeningen ondervind; trage schildklier, diabetes II, syndroom van Tietze, Addison- Biermer, huidproblemen en astmatische bronchitis. En hoop daarom dat ik hem win.

    Beantwoorden
  121. Tamara Privee
    8 november 2015 at 09:47 (4 jaar ago)

    Het eerste boek en jullie visie op voeding heeft mij persoonlijk de ogen geopend….het tweede boek spreekt me erg aan omdat ik een wandelend hormonentijdbommetje aan het worden ben op mn 36e. Het zou heel fijn zijn als ik dit zou kunnen winnen….want mn budget is erg krapjes!
    Keep up the good work!!

    Beantwoorden
  122. Speranza de jong
    8 november 2015 at 09:51 (4 jaar ago)

    Hallo, ben groot fan van Ralph Moorman en…. In de overgang. Dus ik vlieg van de ene opstijger naar de andere en wil heel graag door middel van dit boek meer leren van de dwarsliggende hormonen zodat ik deze weer in het gareel kan brengen. Groetjes Speranza

    Beantwoorden
  123. stephanie
    8 november 2015 at 09:52 (4 jaar ago)

    Graag zou ik deze willen ivm schildklier die mij niet meer werkt sinds zwangerschap.

    Beantwoorden
  124. Verian
    8 november 2015 at 10:05 (4 jaar ago)

    Dit klinkt als een interessant boek! Ik stoei al een tijdje met PSM en darmklachten. De huisarts gooit het vaak op mijn ‘drukke’ leven maar komt niet met oplossingen. Het zou echt te gek zijn als dit boek me een beetje dichtbij de oplossing kan brengen! Bijzonder om te lezen trouwens dat zo veel vrouwen met hormoon- gerelateerde klachten rondlopen.. Dit bericht over je boek brengt weer een mooie rits aan reacties! Misschien tijd dat huisartsen hier zelf ook een stukje extra aandacht aan gaan besteden, geloof dat er veel vrouwen bij gegolden zouden zijn 🙂

    Beantwoorden
  125. Jessica Ros
    8 november 2015 at 10:20 (4 jaar ago)

    Ik zou heel graag dit boek willen winnen! Ivm met mijn pcos klachten. Duimen maar 🙂

    Beantwoorden
  126. Lara Tromp
    8 november 2015 at 10:40 (4 jaar ago)

    Ik zou t geweldig vinden dit boek te winnen! En om zo handvatten, inzicht en oplossingen te krijgen.
    Fijn om na twee zwangerschappen weer in hormonale balans te komen!

    Beantwoorden
  127. Anna-Marie
    8 november 2015 at 11:40 (4 jaar ago)

    Het zou een mooie aanvulling zijn op de andere hormoonboeken. Mijn interesse is groot. Zeker nu de overgang zich waarschijnlijk binnenkort aandient. Ik doe graag mee met de verloting!

    Beantwoorden
  128. Jessica
    8 november 2015 at 11:50 (4 jaar ago)

    Jess: ik volg het regime van Ralph al jaren op en af. Het werkt en je voelt je goed.

    Beantwoorden
  129. Esther
    8 november 2015 at 11:51 (4 jaar ago)

    Ik zou graag mee willen dingen naar het winnen van dit boek. Ik volg Ralph al een tijdje op faceboek en kan me goed vinden in wat hij zegt. Ik ben nu 45 jaar en merk dat er dingen aan het veranderen zijn in mijn lichaam. Weet alleen niet zo goed hoe ik het moet aanpakken. Dit boek kan mij heel wat handvatten geven denk ik.

    Beantwoorden
  130. barbara
    8 november 2015 at 12:04 (4 jaar ago)

    Ik worstel al 10jaar met hormoonstress. Ben nu 64 jaar en wanhopig. De lymfevaten zijn ook verstoord. Ben heel benieuwd en hoop antwoorden en grip op mijn lijf krijg en hoop dat ik een winnaar mag zijn.

    Beantwoorden
  131. Monique
    8 november 2015 at 12:25 (4 jaar ago)

    OMG… Ik heb dit een paar dagen geleden in mijn telefoon gezet: “HSP/PMS/Hormonen”…
    Dat HSP vang ik zelf wel op, maar dit boek is dus wat ik nodig heb! Ik word echt gek van mezelf en zo’n drie dageen voor D-Day trek ik mij terug… geen land mee te bezeilen dus… pfff! Zo vermoeiend en frustrerend!

    Beantwoorden
  132. Patricia
    8 november 2015 at 12:36 (4 jaar ago)

    Mooi inspirerend verhaal! Ik herken veel van de dingen die hierin beschreven worden. Dat samen met al 15 jaar Hashimoto, zou dit boek een geweldige hulp zijn om weer fitter en lekkerder in mijn vel te zitten! 🙂

    Beantwoorden
  133. Eef
    8 november 2015 at 18:19 (4 jaar ago)

    Lijkt me een dijn boek en helpend voor mij. iK wil graag nog van mjn overtollige buikvet af .door een schildklierziekte en de overgang is dit moeilijk. gelukkig blijf ik wel op gewicht dankzij mijn vegetarische dieet zonder suiker, gluten en met wienig koolhydraten.

    Beantwoorden
  134. Aafke Hoekstra-Sannes
    8 november 2015 at 18:36 (4 jaar ago)

    Mijn dochter Karina is 15 jaar en heeft veel problemen met haar hormonen, vooral in haar gezicht hopen resultaat te boeken met het boek Hormoon – balans voor vrouwen & Vanaf mijn 39ste zit ik al 5 jaar in de overgang, met pijnlijke borsten en drijvend van het zweet en veel hoofdpijnen zou ik heel graag het boek Hormoon – balans voor vrouwen winnen dan hebben we er samen plezier van❗️
    Groetjes Aafke Hoekstra-Sannes

    Beantwoorden
  135. Agnes
    8 november 2015 at 19:55 (4 jaar ago)

    Wat een leuke actie! Ik ben erg benieuwd naar dit boek en hoop dat het mij kan helpen in mijn zoektocht om beter in balans te komen.

    Beantwoorden
  136. Chantal
    8 november 2015 at 22:56 (4 jaar ago)

    Dit boek zou een perfecte aanvulling en verdieping zijn op de stappen die ik tot nu toe al gezet heb in 2015 om van mijn “vage klachten” af te komen (of ze in ieder geval te verminderen) die de medische wereld maar niet kan verklaren.
    Het zijn typische vrouwenklachten zoals hartoverslagen, rosacea, tintelingen in handen en voeten, fenomeen van raynaud tot fasculaties.

    Tot nu toe hebben deze klachten een flinke stempel op mijn levensvreugde gedrukt. Maar ik blijf altijd zoeken en leer ermee omgaan!

    Zo zou met de kennis van dit boek 2016 zo maar eens een heel mooi nieuw en gezond jaar kunnen worden voor me!

    Ik hoop echt dat ik een kansje maak!

    Liefs,

    Chantal Bos

    Beantwoorden
  137. Kirsten
    9 november 2015 at 12:53 (4 jaar ago)

    Graag zou ik dit boek winnen – lijkt me een leerzaam boek! Kan ik eindelijk mijn lichaam beter begrijpen en sommige dingen veranderen. Ik ben hoogsensitief, reageer op veel levensmiddelen, heb gevoelige darmen en ben lactose intolerant. Allemaal geen levensbedrijvende dingen, maar gewoon vervelend. Misschien kan dit boek me verder helpen 🙂

    Beantwoorden
  138. barbara havenith
    9 november 2015 at 14:40 (4 jaar ago)

    Mooie review! Dank je wel. Extra veel groenten eten is meer dan 200 gram per dag, 500 gram komt in de buurt bij wat er nodig is om van oestrogeendominantie af te komen.

    Beantwoorden
  139. Trudy
    9 november 2015 at 16:36 (4 jaar ago)

    In dit boek kan ik misschien de oplossing vinden voor het feit dat ik, in 2004 toen bij mij een ernstige vorm van slaapapneu werd geconstateerd en ik moest slapen met een CPAP, ik in een paar maanden tijd 16 kilo aankwam die ik er niet meer af krijg. Niemand heeft hier een verklaring voor. Het feit dat ik als ik in de spiegel kijk ik mijzelf niet zie en dat door dit overgewicht mijn lichaam protesteert met diverse klachten houdt mij dag en nacht bezig. Dit is ook niet goed vanwege de stress, maar het zit mij erg hoog.

    Beantwoorden
  140. kluyverlaura
    9 november 2015 at 17:43 (4 jaar ago)

    Ik zou het enorm op prijs stellen om dit boek te winnen. Ik ben zelf natuurvoedingsadviseur en wil me graag verdiepen in het hoofdstuk hormonen zodat ik mijn cliënten nog beter kan ondersteunen.

    Beantwoorden
  141. anja groenenboom
    10 november 2015 at 21:35 (4 jaar ago)

    Natuurlijkwil ik ook graag dit boek winnen. Maar mocht dat niet zo zijn, dan wens ik de winnares veel succes. Want je hebt dan een leerzaam boek. Succes

    Beantwoorden
  142. leonie
    11 november 2015 at 11:01 (4 jaar ago)

    Al jaren kamp ik met vele gezondheidsproblemen: reumatoïde artritis, fibromyalgie, het Syndroom van Sjogren, acne, menstruatieklachten, stemmingswisselingen, candida albicans en glabrata, pijn bij het vrijen etc. En er is een grote kans dat ik ook lichen scelerose heb ontwikkeld.
    Ik ben nog zo jong en dan al zoveel gezondheidsklachten en chronische ziekten. Ik loop nu al 4 jaar bij de gynaecoloog en de candida komt steeds heftiger terug. Ik volg nu al maanden het candida dieet en krijg daarbij ook nogal veel medicatie. Wat niet het gewenste effect heeft. Hoogstwaarschijnlijk moet ik nu 2 weken lang aan het infuus om de candida aan te pakken.
    Het is mij wel duidelijk dat mijn lichaam een ongelooflijke disbalans heeft. Daardoor ben ik naar een mesoloog gegaan en ben daar ook al een aantal maanden onder behandeling.
    Ik wil heel graag alle medische informatie krijgen om mijn hormoonbalans en mijn gezondheid te optimaliseren. Ik denk dat dit boek een stukje van de puzzel zou kunnen zijn. Ik ben nu op het punt dat ik alles maar dan ook alles wil doen om mijn gezondheid te verbeteren, want zo kan het niet langer meer. Zo heb ik geen leven, maar wordt ik geleefd!

    Beantwoorden
  143. Elle
    11 november 2015 at 17:43 (4 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek willen winnen! Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen met gezonder eten en mijn weg heeft ernaar geleid dat ik veganist ben geworden. In het begin wist ik niet dat als je plantaardig eet, je VEEL meer en grotere hoeveelheden moet eten. ik sportte veel en at te weinig, daarom viel ik veel af. Ik heb een stressvolle periode gehad, zowel geestelijk als fysiek. Ik ben inmiddels hersteld van mijn ondergewicht en ben 12 kilo zwaarder dan ik een jaar geleden was. Ik ben alleen de afgelopen tijd doorgeslagen naar de andere kant en heb eet’aanvallen’ waarbij ik extreem veel eet en geen verzadigingsgevoel lijk te hebben. Dit is te wijten aan het feit dat ik hormonaal niet in balans ben en mijn lichaam het zwaar gehad heeft (ik heb tekorten opgelopen, bijv. aan B12). Ik ben nu al bijna een jaar niet ongesteld meer geweest. Ik vind het lastig om te accepteren dat ik nu geen platte buik meer heb, maar ik weet diep van binnen dat het belangrijker is om eerst te zorgen dat ik van binnen in balans raak. Pas als van binnen alles in orde is, kan ik ook weer echt van buiten stralen. Mijn doel is om hormonaal in balans te raken.

    Ik ben pas begonnen met mijn eigen youtubekanaal (https://www.youtube.com/channel/UCe4d6WNLhfgcPvU97ojCKXg) omdat ik het leuk vind om dingen uit te zoeken en mijn kennis (en lekkere recepten) te delen. Ik zou dan ook graag het boek willen gebruiken om meer kennis te vergaren zodat ik nog meer mensen die een hormonale disbalans hebben, kan helpen!!!

    Beantwoorden
  144. Plientje Lec
    12 november 2015 at 11:21 (4 jaar ago)

    Ik wil het boek heel graag winnen omdat ik op dit moment minden in een emotionele fase zit wat hoogst waarschijnlijk met de overgang te maken heb .

    Beantwoorden
  145. teresa
    12 november 2015 at 13:34 (4 jaar ago)

    Gave actie! Werk zeer onregelmatig met veel stress en deadlines. Moet op verschillende tijden opstaan en eten. Ben totaal uit balans. Dit boek is goede richtlijn hoe je hormonen in balans kunt krijgen.

    Beantwoorden
  146. Anisa Van Hout
    12 november 2015 at 14:57 (4 jaar ago)

    Vooral na het stoppen met de pil ongeveer 7 jaar gelden begonnen bij mij heel veel vage klachten. Van acne tot depressie….echt vreselijke tijd. Sinds ik kinderen heb ben ik me sowieso bezig gaan houden met de gezonde voeding en heb dus zo gemerkt wat alleen de voeding voor je kan betekenen.
    Ik zou zoo graag dit boek willen winnen om me er in nog meer te gaan verdiepen en eigelijk om nog wat kwaaltjes die maar niet weg gaan aan te pakken.

    Beantwoorden
  147. Lia
    12 november 2015 at 15:49 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek heel graag winnen omdat ik met een te trage schildklier te maken heb en hier medicijnen voor slik. Ook met de bijnieren heb ik problemen dus ik wil graag handvatten via dit boek.

    Beantwoorden
  148. Ineke keyzer
    12 november 2015 at 18:50 (4 jaar ago)

    Ik win het boek graag voor mijn dochter die altijd veel lichamelijke klachten heeft en heel erg met haar voeding bezig is!

    Beantwoorden
  149. Eunice van Berkum
    12 november 2015 at 21:37 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag willen winnen. Ik zal over mijn klachten niet uitwijden een te lange lijst. Ik worstel wel met een overgewicht en daar moet echt wat aan gedaan worden. Ik hoop dat ik er voor in aanmerkung kom.

    Beantwoorden
  150. Heidi Sour
    12 november 2015 at 22:25 (4 jaar ago)

    Dit lijkt mij een heel interessant boek en ik loot dan ook heel graag mee

    Beantwoorden
  151. winnie van sante
    13 november 2015 at 04:12 (4 jaar ago)

    Zou heel graag dit boek winnen,ben erg geïnteresseerd.

    Beantwoorden
  152. Marieke
    13 november 2015 at 18:56 (4 jaar ago)

    Dit lijkt me een fijn en nuttig boek, kan ik goed gebruiken! Ik doe mee 🙂

    Beantwoorden
  153. Natalie
    17 november 2015 at 21:07 (4 jaar ago)

    Wauw ik ben nieuwsgierig geworden! I’m in!

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.