Hoofdgerechten Vegetarisch Recepten Soepen

Duik in de lente met een verrassende twist op een klassieker: bloemkoolsoep met appel! Deze soep combineert de zachte smaak van bloemkool met de frisse toets van appel, wat zorgt voor een lichte, verfrissende maaltijd. Perfect voor een gezonde lunch of een eenvoudig diner.

Cookinglife Foodies
Bloemkoolsoep met appel

Recept

Bloemkoolsoep met appel

Het is een stevige soep vol smaak met een zoete en frisse tegenhanger door de appel. En vullend genoeg als hoofdgerecht!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 7 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 35 min

Benodigdheden

  • Soeppan of kookpan
  • Soepkommen of diepe borden
  • Snijplank
  • Appelschilmachine

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 stengels prei
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 eetlepel kerrie
  • handjevol verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • 1200 ml water

Hoe maak je bloemkoolsoep met appel?

  1. Snijd de ui en de knoflook in grove stukken en verwarm wat olie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook 3 minuutjes en voeg 1 eetlepel curry toe.
  2. Schil vervolgens de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine partjes. Snijd daarna de bloemkool in grote roosjes en de prei in grove stukken.
  3. Voeg de gesneden appel, bloemkool en prei toe aan de ui en knoflook. Als de groenten wat gebakken zijn, voeg je vervolgens 1200 ml water toe met 2 groentebouillonblokjes. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op laag vuur. 
  4. Haal de pan van het vuur. Hak een handjevol verse peterselie fijn en strooi het in de soep. Mix vervolgens met een staafmixer tot de soep crème-achtig wordt. Voeg eventueel wat peper, zout en/of nootmuskaat toe en serveer het in diepe soepkommen. Dien de bloemkoolsoep op met een lekker stuk brood, en het smullen kan beginnen!
  5. Lekker soepie toch? Fijne avondmaal of lunch namens team Kookwinkel Cookinglife, jouw adres voor (soep)recepten en kookartikelen

Het is een stevige soep die je echt als hoofdgerecht kunt serveren. De appel zorgt voor een frisse en zoete tegenhanger . Ook wordt de soep hierdoor wat dikker en vult het meer. Door de toevoeging van prei en curry is de bloemkoolsoep vol van smaak. Het is een ontzettend makkelijk én gezond recept, goed voor ijzer en vitamine C. Houd je niet zo van bloemkool? Bekijk dan eens andere lekkere recepten van soepen.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.