Bloemkoolsoep met appel

Ik ben thuis een echte soepliefhebber. Vooral op zondag staat er bij mij vaak een lekkere gevulde soep op het menu. Lekker én gemakkelijk en het heeft ook wel iets knus. Zelf ben ik fan van gevulde soepen en deze bloemkoolsoep met appel is sinds kort een nieuwe favoriet!

Het is een stevige soep die je echt als hoofdgerecht kunt serveren. De appel zorgt voor een frisse en zoete tegenhanger . Ook wordt de soep hierdoor wat dikker en vult het meer. Door de toevoeging van prei en curry is de bloemkoolsoep vol van smaak. Het is een ontzettend makkelijk én gezond recept, goed voor ijzer en vitamine C. Houd je niet zo van bloemkool? Bekijk dan eens andere lekkere recepten van soepen.

Wat heb je nodig?

Voor ca. 1,5 liter bloemkoolsoep:

  • 1 bloemkool
  • 4 stengels prei
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel curry
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1200 ml water

Bereidingswijze

Snijd de ui en de knoflook in grove stukken en verwarm wat olie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook 3 minuutjes en voeg 1 eetlepel curry toe.

Schil vervolgens de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine partjes. Snijd daarna de bloemkool in grote roosjes en de prei in grove stukken.

Voeg de gesneden appel, bloemkool en prei toe aan de ui en knoflook. Als de groenten wat gebakken zijn, voeg je vervolgens 1200 ml water toe met 2 groentebouillonblokjes. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op laag vuur. 

Haal de pan van het vuur. Hak een handjevol verse peterselie fijn en strooi het in de soep. Mix vervolgens met een staafmixer tot de soep crème-achtig wordt. Voeg eventueel wat peper, zout en/of nootmuskaat toe en serveer het in diepe soepkommen. Dien de bloemkoolsoep op met een lekker stuk brood, en het smullen kan beginnen!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.