Bee's wax zakjes

Bee’s Wax bijenwaszakjes

Natuurlijk vind ik het heerlijk om uitgebreid te koken. Een gezonde ovenschotel of een lading burrito’s… het enige nadeel van veel en uitgebreid koken, is dat er altijd wel wat overblijft. Ik berg de restjes altijd op in de koelkast of vriezer, zodat ik er later nog een keer van kan genieten. Super handig wanneer ik niet zoveel tijd of zin heb om te koken, hoef ik het alleen maar op te warmen. Ideaal! En natuurlijk ben ik als echte foodie ook tegen food waste. Nu kwam ik wel iets heel tofs én duurzaams tegen om mijn ‘kliekjes’ in te bewaren!

Ik berg mijn restjes namelijk vaak op in plastic diepvrieszakjes of in een schaal met aluminiumfolie eromheen. Niet heel milieuvriendelijk.. ik sprak laatst een vriendin van mij die vertelde dat er inmiddels veel duurzame alternatieven zijn voor aluminiumfolie en plastic zakjes. En zo vond ik de schattige bijenwaszakjes en doekjes van Bee’s Wax. Echt een top oplossing!

Deze doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en bijenwas en kun je zo om een schaal of kom vouwen. Door de warmte van je handen wordt het doekje soepel waardoor je het gemakkelijk kunt vouwen. Nadat je ze gebruikt hebt, hoef je ze alleen maar onder de kraan af te spoelen en te laten drogen. De doekjes zijn ruim een jaar lang herbruikbaar, super handig!

Toen ik de bijenwasdoekjes bestelde via Cookinglife, zag ik ook dat er sandwichzakjes en rollen verkrijgbaar zijn. In de sandwichzakjes passen gemakkelijk meerdere broodjes, ideaal voor onderweg of om je lunch mee te nemen! En de rollen zijn erg praktisch omdat je zelf de grootte kan bepalen. En ook leuk; ze zijn in verschillende vrolijk en toffe printjes te verkrijgen! Zo wordt het wel erg simpel én leuk om minder plastic te gebruiken.

Ik ben zelf helemaal overtuigd van dit duurzame alternatief voor plastic! Ik neem mijn broodjes nu eigenlijk altijd mee in een zakje van Bee’s Wax, en mijn restjes berg ik op met één van de rollen die ik thuis heb. Met Bee’s Wax kan iedereen gemakkelijk een steentje bijdragen voor het milieu.

De Bee’s Wax bijenwasdoeken zijn verkrijgbaar in diverse varianten en de prijs begint vanaf € 9,99. Je kunt kiezen uit onder andere bijenwasdoeken voor groenten en fruit, sandwichzakjes en bijenwasdoek rollen die je zelf op maat kan knippen.

Als je graag restjes bewaart of meeneemt én waarde hecht aan duurzaamheid, zijn de Bee’s Wax bijenwasdoeken absoluut een aanrader! 🙂 Want hoe leuk zijn deze vrolijkerds om je lunch in mee te nemen naar je werk of school!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.