streetfood bij bar jackson dubois amsterdam

Bar Jackson Dubois || Hotspot in Amsterdam

In hartje Amsterdam, midden op het Spui, staat de prachtige locatie van Bar Jackson Dubois. Al maanden op mijn wishlist en nu ben ik er dan ein-de-lijk gaan eten. Het was een verassing voor de BF, die alleen wist dat we op zaterdag ergens in Amsterdam een hapje gingen eten. En dat ik er al maanden naar uitkeek, dus dat maakte hem extra nieuwsgierig. We werden geen seconde teleurgesteld en ik geloof dat de BF nog bijna enthousiaster is over Jackson Dubois dan ik. Hoe dat kan?

Hoewel Bar Jackson Dubois pas sinds eind oktober geopend is, was voorheen het Replay café in dit pand op het Spui gevestigd. De locatie vind ik te gek; glazen ramen van vloer tot plafond, zodat je precies ziet wat er buiten allemaal gaande is. De aankleding is industrieel, maar toch warm en werelds.

Bar jackson dubois vindt je op het spui amsterdam

Bar jackson dubois vindt je op het Spui in Amsterdam

overal travel elementen bij bar jackson dubois

overal travel elementen bij bar jackson dubois

street food en goede quotes for the win!

street food en goede quotes for the win!

Eigenaar Jackson Dubois is een avonturier in hart en nieren en volgde tijdens al zijn reizen niet zijn kompas, maar zijn smaakpapillen. Alle ervaringen die culinaire nomad Jackson tijdens zijn reizen opdeed, bundelde hij samen in de keuken van Bar Jackson Dubois. De kaart is een smeltpot van culturen, met gerechten als Indonesische rijsttafel, Surinaamse roti, Wagyu burger, truffel pizza, sloppy joe, Hollandse bitterballen (en bieterballen) en broodje pao met pulled pork. Wij weten van gekkigheid niet waar we moeten beginnen, want bij werkelijk ieder gerecht loopt het water me in de mond.

Het leukste van dit restaurant vind ik, is dat ze werken met een streetfood concept, een soort tapas. Je hebt sliders, kleine gerechtjes van zo’n 6-8 euro en wat grotere plates, die ook iets duurder zijn (11-14 euro). Wij zijn grote eters, maar 5-6 gerechtjes in totaal, dus om te delen, is echt wel genoeg. Doordat je meerdere gerechtjes kunt kiezen, proef je van alles wat en dat is echt leuk. Een klein beetje van de wereld op je tafel.

Wij zijn vooral fan van de beetroot bitterballen, oftewel bieterballen. Die moet je echt proeven, zo onwijs lekker. Ook de roti, pao pulled pork en de Indonesische rijsttafel smaken fantastisch. De presentatie is origineel, precies zoals ik mij kan herinneren hoe het in het land van herkomst op tafel wordt gezet. Dat geeft het allemaal net dat beetje extra. De bediening is vlot, maar wel druk (de tent zit vol) en de ongedwongen sfeer en goede muziek op de achtergrond maken het plaatje af. De Wagyu burger eet ik gewoon lekker met mijn handen en dat kan hier gewoon.

streetfood bij jackson dubois

streetfood bij jackson dubois

beetroot bitterballen: bieterballen

beetroot bitterballen: bieterballen

De wagyu burger

De wagyu burger en erachter de pao met pulled pork

pao pulled pork

pao pulled pork

Mini pizza in een echte pizzadoos en de Sloppy Joe

Mini pizza in een echte pizzadoos en de Sloppy Joe

De uitgebreide en avontuurlijke kaart is een genot, net als het uitgebreide assortiment bier en whiskey. Op de kaart en op de onderzetters staan fantastische quotes: ‘A noteworthy night never started with a glass of water’. Raad eens waar ik het diner mee begin? Haha! Wij zijn fan en raden een bezoekje aan dit restaurant absoluut aan. Reserveren is aan te raden, want het kan druk zijn. Dus heb je zin in een mini-wereldreis die slechts een avondje in beslag neemt? Ga naar Bar Jackson Dubois!

Kleine kanttekening: als je glutenvrij wilt eten, heb ik niet het idee dat dit de plek is, helaas. Het doet absoluut niets af aan de kwaliteit van het restaurant, maar wel iets om rekening mee te houden.

Bar Jackson Dubois
Spui 10
1012WZ Amsterdam

  • Plus: gevarieerde kaart, fijne sfeer, heerlijk eten
  • Min: iets duurder geprijsd, kan druk zijn waardoor bediening iets langer duurt, niet geschikt voor glutenvrij

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.