Allergeenvrije snoepjes van Goody Good Stuff

Sinds enkele maanden is in de Nederlandse supermarkten het snoepmerk Goody Good Stuff te krijgen. Wie Focus on Foodies volgt, weet dat ik vrijwel alles zelf maak en eigenlijk zelden kant-en-klaar dingen koop. Er zijn echter bepaalde dingen die zelf bijna niet te reproduceren zijn en één daarvan is gummy snoep. Toen ik onlangs hoorde over de allergeenvrije snoepjes van Goody Good Stuff en dan vooral welke allergenen deze snoepjes niet bevatten, wilde ik dat graag met jullie delen.

 Goody Good Stuff zijn snoepjes die (in Nederland) verkrijgbaar zijn in 5 verschillende smaken en alle smaken zijn vrij van gluten, lactose, gelatine, noten, ei, soja en gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Doordat ze o.a. ook geen gelatine bevatten zijn de snoepjes ook geschikt voor veganisten. Ze zijn dus niet vrij van suiker, maar naar mijn mening wel een veel beter alternatief voor de snoep die veelal verkrijgbaar is. Naast dat ik vaak denk in ‘mijn eigen’ allergieën voor tarwe, suiker en koemelk, zijn er natuurlijk mensen die weer voor andere dingen allergisch zijn. Een snoepje dat vrij is van zoveel allergenen vind ik een goede vooruitgang! Doordat de snoepjes wel glucose-fructose siroop bevatten, ben ik van mening dat de snoepjes met mate gegeten of uitgedeeld dienen te worden. Begrijp me niet verkeerd namelijk, liever geen suiker dan wel suiker, maar ik denk dat deze snoepjes een beter alternatief zijn voor regulier snoep uit de supermarkt. Op de site van Goody Good Stuff kun je de precieze ingrediënten van iedere variant nakijken.

Allergeenvrije snoepjes

5 smaken Allergeenvrije snoepjes

Er zijn vijf smaken snoepjes verkrijgbaar in de supermarkt:

 • Sour mix Match (geel)
 • Summer Peaches (zacht roze)
 • Koala Gummy Bears (oranje)
 • Cola Breeze (bruin)
 • Cheery Cherries (rood)
 • En een uitdeelmix met 8 kleine zakjes
Mix met 8 zakjes

Mix met 8 kleine uitdeel zakjes

De snoepjes zijn een idee van de Amerikaanse Melissa Burton, die zelf enorm gummy snoepjes miste sinds zij vegetarisch werd. Ze ging daarom aan de slag met het maken van snoepjes zonder gelatine, maar merkte tijdens dat proces dat er behoefte was aan snoepjes die vrij waren van meer dan alleen gelatine. Zo zeiden een aantal leraren uit de familie dat er tijdens het uitdelen van snoepjes in de klas met veel meer rekening gehouden moest worden. Naast alleen voedsel allergieën bijvoorbeeld ook met verschillende geloofsovertuigingen. Alle snoepjes van Goody Good Stuff zijn ook halal en koosjer en dat is handig met uitdelen.

Om de snoepjes hun kleur en smaak te geven, worden natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld paprikapoeder, kurkuma, brandnetel en spinazie gebruikt. Mij lijkt het helemáál geweldig als er in de toekomst ook nog gekeken kan worden naar een suikervrije variant, wat jullie? Ik ben benieuwd wat jullie van deze snoepjes vinden? Ik heb zelf geen kinderen, maar merken jullie dat het soms lastig is om (vooral voor kinderen) iets te vinden wat iedereen mag/kan eten?  Op de Facebook pagina van Goody Good Stuff vind je heel veel meningen en ervaringen van andere mensen, dus als de snoepjes je wat lijken kun je daar eens een kijkje nemen.

allergeenvrije snoep

allergeenvrije snoep

De snoepjes zijn te krijgen bij verschillende supermarkten, onder andere Albert Heijn, Jumbo, C1000, Plus en Dirk vd Broek. De gewone zakjes kosten € 1,59 per stuk en de uitdeelmix kost € 1,99

Er zijn 3 reacties op Allergeenvrije snoepjes van Goody Good Stuff

 1. elize91
  10 september 2014 at 08:33 (7 jaar ago)

  Ik werd er flink ziek van omdat er tarwezetmeel gebruikt wordt bij het productieproces 🙁 Het is wel onder de glutenvrij norm, maar blijkbaar ben ik toch zo gevoelig voor tarwe.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   10 september 2014 at 08:37 (7 jaar ago)

   Hi Elize,

   Oh joh! Dat is heel vervelend zeg, toevallig sprak ik gister nog iemand over de glutenvrije norm en dat die bij heftige coeliakie soms niet ‘streng’ genoeg is. Maar goed dat je het even vermeldt, dankjewel!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
   • elize91
    10 september 2014 at 08:46 (7 jaar ago)

    Graag gedaan 🙂 Voor gemiddeld gevoelige coeliakiepatienten en mensen met andere intoleranties/allergieën of dieetwensen ben ik wel blij dat dit nu bestaat 🙂

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.