vegetarische BBQ met hamburger en worst

5x Vaderdag bbq recepten

Aanstaande zondag is het weer zover; Vaderdag! Mijn vader en ik waren altijd erg close, maar we wonen nu best ver uit elkaar. Daarom probeer ik altijd het meeste te halen uit Vaderdag. En mijn vader houdt enorm veel van barbecuen met de hele familie. Daarom vond ik het een leuk idee om vandaag 5 Vaderdag bbq recepten te delenmet jullie!

1. Bbq kip spies met homemade pindasaus

De eerste van de 5 Vaderdag bbq recepten is een klassieker! Deze kipspiesjes zijn heerlijk doordat je de kip zelf marineert met onder andere komijnzaad en glutenvrije sojasaus. En de homemade pindasaus valt altijd goed in de smaak bij mijn vader!

Glutenvrije gemarineerde kipspies voor bbq

2. Zalm van de barbecue met dille

Dit bbq recept mag niet ontbreken in dit Vaderdag lijstje, want dit is misschien wel het populairste bbq recept wat ik ooit geplaatst heb! Je denkt bij bbqen misschien niet direct aan vis, maar zalm van de barbecue is echt smullen. En mocht je dit recept vaker willen eten, je kan het ook makkelijk maken in de oven.

Zalm van de bbq recept met dille

3. Vegetarisch hamburger recept

Een Vaderdag bbq is natuurlijk niet compleet zonder een hamburger! Voor de vegetariërs onder ons kan een bbq lastig zijn. Ik heb deze hamburger getest bij mijn familie, en ze hadden niet eens door dat het een vleesvervanger was! Maak het broodje hamburger helemaal Amerikaans met sla, tomaat, uien en goede plak Cheddar. Iedere vader zal hier van genieten!

Vaderdag bbq recept | Vegetarische hamburger

4. Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Tijdens een bbq is het fijn om de vaak grote hoeveelheid vlees af te wisselen met een lekkere salade. De combinatie van gerookte zalm, aardappeltjes en sperziebonen maakt dit Vaderdag bbq recept tot een frisse en vullende salade die iedereen wel lekker vindt!

Vaderdag Bbq recept | Maaltijdsalade met zalm en aardappel

5. Vegetarische Curry

In mijn post over bijzondere barbecue recepten, leerde ik een heerlijk én origineel bbq recept dat perfect is voor Vaderdag. Voor deze vegetarische curry wok je diverse groenten in een gietijzeren wokpan op een barbecue. Daar denk je niet snel aan hé? Maar neem het van mij aan; dit is echt een heerlijk gezond recept voor op de barbecue!

Bijzonder bbq recept | Vegetarische curry

Ik heb er nu al zin in om mijn vader zondag te verrassen met één van deze Vaderdag bbq recepten! Welk recept ga jij proberen? Of heb jij nog een lekkere aanvulling op dit lijstje? Laat het me weten!

Wil jij nou nog een Vaderdag cadeautje kopen? Bekijk dan eens het brede assortiment van bierpakketten bij Cookinglife!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.