gezond ontbijt

5x gezond en suikervrij ontbijt

Zonder een flink ontbijt zet ik geen stap buiten de deur. Soms hoor ik wel eens van mensen dat ze een hele ochtend niets gegeten hebben. Daar snap ik dus niks van. Niet alleen zou ik allang 3x om zijn gevallen, het is ook nog eens heel slecht voor je lichaam om ‘s ochtends niet te eten. Is gezond eten jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar? Met deze 5 suikervrije en tarwevrije ontbijtrecepten kan dat niet misgaan!

1. Suikervrije Banaan Pannenkoekjes

Deze  pannenkoekjes zonder suiker vechten samen met de Overnight Oats om de eer van mijn favoriete ontbijtrecept. Vooral diegenen die mij op Twitter of Facebook volgen weten volgens mij wel hoe gek ik ben op Overnight Oats en dus ook hoe lekker ik deze pannenkoekjes vind. Ik vind ze geweldig. Ze zijn snel, simpel, gezond en super lekker. Een echte aanrader dus en zeker iets om toe te voegen aan je lijstje ontbijtjes!

Suikervrije Banaan Pannenkoek

Suikervrije Banaan Pannenkoek

2. Overnight Oats met bosbessen en kaneel

Dit recept is ontzettend vullend, voedzaam, maar bovenal gewoon heel lekker. Daarnaast is het razendsnel en hoef je er niets voor te koken. Ideaal dus ook voor studenten of drukke moeders. De naam zegt het eigenlijk al: overnight oats. Je maakt dit ontbijtje de avond van te voren al klaar. ‘s Ochtends nog even je ideale topping erover, bijvoorbeeld bosbessen of pecannoten, en klaar ben je.

Overnight Oats met bosbessen

Overnight Oats met bosbessen

3. Spelt, noten en fruit ontbijt

Een super simpel recept, wat ‘s ochtends snel klaar te maken. De noten, fruit en spelt zorgen voor een hoge voedingswaarde en je kunt hier een hele ochtend op voort. De speltvlokken geven ook nog een lekkere crunch aan je ontbijt. Houd je van crunchy, simpel en snel? Dan is dit een gezond ontbijt voor jou!

Gezond ontbijt: Spelt, Fruit en Noten

Gezond ontbijt: Spelt, Fruit en Noten

4. Bessen en Kiwi smoothie

Wat een boost van vitamines! En erg lekker natuurlijk, ook belangrijk. Door de sojamelk is het een smoothie die behoorlijk vult, dus je kunt hem prima drinken als ontbijt. Vind je het toch niet vullend genoeg, neem er dan bijvoorbeeld de banaan pannenkoekjes bij. Als fruitig tussendoortje is deze smoothie ook heel lekker en je weet in ieder geval zeker dat je genoeg vitamines binnenkrijgt!

Bessen Kiwi Smoothie

Bessen Kiwi Smoothie

5. Overnight oats met pure chocolade

Overnight Oats is mijn favo ontbijt voor doordeweeks. Het scheelt me ‘s ochtends bijna 10 minuten, omdat ik mijn kom oats alleen maar uit de koelkast hoef te halen. Deze versie met pure chocolade geeft je een enorme energieboost en is een absolute smaakbom. Niks saai ontbijt, gewoon ontbijten met pure chocolade. Daar wordt iedereen toch happy van?

Overnight oats met chocolade

Overnight oats met chocolade

Er zijn 18 reacties op 5x gezond en suikervrij ontbijt

 1. linda
  11 januari 2014 at 09:32 (7 jaar ago)

  Mmmmm ik ga zeker de pannekoekjesmet banaan maken, ik ontbijt ook altijd. Wat je zegt… anders val je om! De oaties ga ik ook doen, volgende week even spullen halen, en de spelt lijkt me ook lekker. Smoothies zijn me in de winter te koud, maar als het warmer wordt doe ik die elke dag. Lekker!!!! Dat wordt weer heerlijk ontbijten.

  Beantwoorden
 2. Laura
  11 januari 2014 at 10:54 (7 jaar ago)

  Heb toevallig net een smoothie als ontbijt gegeten, heerlijk! En wat je zegt: zonder ontbijt val ik om en het is ook nog eens niet goed om je ontbijt over te slaan! De banaanpannekoekjes maak ik ook regelmatig, met dat recept kan je ook zo lekker variëren met toppings e.d!

  Beantwoorden
 3. Maaike
  11 januari 2014 at 12:28 (7 jaar ago)

  Ziet er superlekker uit allemaal! Jammer dat ik al ontbeten heb, haha. Ik eet meestal gewoon havermout!

  Beantwoorden
 4. 91juditho
  12 januari 2014 at 00:38 (7 jaar ago)

  Overnight oats was ik al eerder ergens tegengekomen, maar je maakt dat het heel lekker klinkt! Volgende week maar een keer die met chocola proberen 🙂

  Beantwoorden
 5. talithaforrer
  12 januari 2014 at 21:53 (7 jaar ago)

  Ik heb vanmorgen de Suikervrije Banaan Pannenkoekjes gemaakt, waren erg lekker en zo makkelijk! ik heb wel een beetje gesmokkeld;-) en ze belegd met een beetje honing & kokos. Jummm, deze blijven in het repertoire staan, dank voor de tip!

  Beantwoorden
 6. sim1paleo
  15 januari 2014 at 10:06 (7 jaar ago)

  De overnight oats zie ik regelmatig op verschillende sites voorbij komen.
  Nu vraag ik me af, worden deze niet super zompig? Alleen al daarom heb ik het namelijk nog nooit geprobeerd 🙂

  Beantwoorden
 7. Laura
  15 januari 2014 at 21:39 (7 jaar ago)

  Om de een of andere reden voel ik altijd een ontzettende weerstand tegen oats, maar ik moet het geloof ik toch maar is gaan proberen. Zoals iedereen erover schrijft lijk ik iets heel lekkers te missen, ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden
 8. Pauline
  19 januari 2014 at 21:13 (7 jaar ago)

  Oh heerlijk, pure chocolade had ik nog nooit aan mijn havermout toegevoegd, ga ik zeker eens proberen nu 🙂 Ik kwam zojuist op jouw blog terecht terwijl ik zocht naar overnight oat-recepten. Meteen het een en ander bekeken, fijne blog, ik ga je volgen op bloglovin!
  De banaanpannenkoekjes was een recept dat ik even vergeten was, maar ik zeker weer eens moet maken.
  Bedankt voor de inspiratie!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   9 februari 2014 at 14:11 (7 jaar ago)

   Dankjewel Pauline, leuk dat je me gaat volgen. En de banaanpannenkoekjes zijn zó simpel, je hebt ze ondertussen vast alweer gemaakt ;-)?

   Beantwoorden
 9. Els
  24 januari 2014 at 17:36 (7 jaar ago)

  Hee! Via via kwam ik op je blog, superleuk!
  Zelf ben ik student, en ben ook net begonnen met een blogje te schrijven (haha, toch best een tijdrovend klusje, maar heerlijk in de tentamenweek voor studieontwijkend gedrag;))
  Overnight oats ben ik ook mee begonnen, en vind het ook heerlijk wanneer ik een scheut honing toevoeg.. Aan raw cacao kan ik nog niet wennen, daarvoor moet ik de rest van de oats wel erg zoet maken! Ik voeg ook wel eens andere superfoods toe zoals moerbeien en gojibessen; ook lekker!
  Ga nog even verder neuzen in je blog hoor, bedankt voor deze leuke receptjes:)

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   9 februari 2014 at 14:10 (7 jaar ago)

   Hi Els,
   Gaaf dat je ook een blog bent begonnen! Je kunt inderdaad eens proberen om wat meer (zoet) fruit aan je overnight oats toe te voegen, zoals frambozen of aardbeien. Als je er dan cacao bij doet, zul je merken dat je echt geen honing meer hoeft toe te voegen :-). Fijn dat je zo van de receptjes geniet; leuk!

   Beantwoorden
 10. Jamie (@jesuissjamie)
  9 februari 2014 at 14:03 (7 jaar ago)

  Ik las dat je de banaan goed moet prakken, is de banaan in een blender doen ook een optie of word het dan te zacht? Ik wil dit morgen echt proberen!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   9 februari 2014 at 14:09 (7 jaar ago)

   Hi Jamie,
   Je kunt de banaan ook in een blender doen, maar prakken is toch veel gemakkelijk? Maar geen probleem hoor! En leuk dat je de pannenkoekjes gaat proberen :-)!

   Beantwoorden
 11. liesbeth
  20 januari 2015 at 21:48 (6 jaar ago)

  Klinkt heerlijk allemaal! Kun je de overnight oats ook mer koemelk maken?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   21 januari 2015 at 14:01 (6 jaar ago)

   Hi Liesbeth,
   Zeker, gewone koemelk is ook prima!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 12. Susanna
  14 december 2015 at 20:26 (6 jaar ago)

  Smoothies zijn toch niet vrij van suiker? En de term “gezond” is subjectief. De “oats” en sojamelk staan bekend omdat ze genetisch gemanipuleerd zijn. Leuke ideeën en recepten, dat zeker, maar ik ga nog even kijken of er wat te “fine tunen” is.

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   16 december 2015 at 10:13 (6 jaar ago)

   Niet vrij van suiker omdat er fruitsuiker in zit? Als je biologische havervlokken gebruikt, is er weinig genetisch gemanipuleerd en de sojamelk kun je uiteraard vervangen door een willekeurige (plantaardige) melk; zoals alle recepten dienen ook deze ter inspiratie. Vooral lekker finetunen naar je eigen smaak.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 13. liselotte
  15 augustus 2016 at 14:43 (5 jaar ago)

  ik wissel de overnight oatmeal nu vaak af met een smoothie met havermout er door heen (dus ook in de blender fijngemalen). Waar de smoothie niet altijd voldoende vult, doet ie dat met de havermout er door heen wel 🙂

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.