Suikervrije energie reep

3x suikervrije energierepen om mee te nemen

Suikervrije tussendoortjes meenemen voor onderweg of naar je werk is belangrijk, omdat je niet overal altijd iets kunt kopen wat suikervrij (én glutenvrij én zuivelvrij) is. Daarom ga ik altijd voorbereid de deur uit. In mijn tas vind je, naast een paar stuks fruit, ook altijd een energiereep. Deze maak ik altijd zelf, omdat ik de meeste repen uit de winkel te duur vind of vind dat er onnodige toevoegingen in zitten. Hieronder zie je mijn favoriete top 3x Suikervrije energierepen om mee te nemen.

Over een aantal weken ga ik op wintersport. Daar kijk ik het hele jaar naar uit, al brengt het ook wel wat planning met zich mee. Wat eten we ‘s avonds? Er moet glutenvrije pasta en suikervrije tomatenpuree zijn etc. Wat eet ik ‘s ochtends? Ook daarvoor moet één en ander mee om mijn Overnight Oats te maken. En het belangrijkst: wat neem ik mee voor tussendoor? Voordat ik op vakantie ga, maak ik genoeg chocolade energierepen en speltrepen om iedere dag mee te nemen voor op de piste. Goed voorbereid!

1. Chocolade energie reep

Chocolade energierepen suikervrije

Suikervrije chocolade energiereep

Deze chocolade reep blijft me verbazen. Je hebt slechts een paar ingredienten nodig om een superlekker tussendoortje te maken, wat ook nog eens écht gezond is. De dadels hebben een goede werking op je darmen en het rauwe cacao poeder geeft je echt een energie boost. Mijn favoriet voor die hongerdip rond een uur of 3.

2. Chia energiereep

Chia energie reep

Chia energie reep

Vol met superfood is dit echt een hele goede reep om in je tas te hebben. Hij brokkelt wel snel, maar smaakt zalig en vult goed. De vijgen kun je overigens ook vervangen door ander gedroogd fruit, mocht je geen vijgen lusten. Gebruik voor de afwisseling bijvoorbeeld eens dadels of gedroogde abrikozen.

3. Speltreep met dadels en noten

Foodblogswap: Speltreep met dadels en noten

Foodblogswap: Speltreep met dadels en noten

Deze reep is niet glutenvrij, wel tarwevrij. Van de drie repen heeft deze Speltreep het meeste ‘bite’; hij lijkt echt op een volkorenreep uit de supermarkt. Maar dan volledig suikervrij en enkel gezoet door het fruitsuiker uit de medjool dadels. Je moet ze wel even bakken in de oven, maar als je ze luchtdicht verpakt dan zijn ze tot een week te bewaren. Ook deze speltrepen maak ik voor op wintersport, ze zijn echt heerlijk.

Er zijn 8 reacties op 3x suikervrije energierepen om mee te nemen

 1. julie Hapjesprincess
  3 februari 2014 at 11:34 (7 jaar ago)

  Heel handig!!! Zeker nu ik vandaag gestart ben met mijn detox!! Ik ga tot aan mijn marathon in maart geen snoep, koekjes, chocola meer eten . Ga vooral the crap laten liggen 🙂

  Beantwoorden
 2. Carola
  3 februari 2014 at 20:03 (7 jaar ago)

  Hhmmmmmm lekker, ik heb nog heerlijke dadels hier liggen, goed idee.

  Beantwoorden
 3. Petra
  3 februari 2014 at 20:37 (7 jaar ago)

  De Chia reep wil ik wel eens proberen….en dat ie snel brokkelt , hihi ….dat is geen probleem, je kan hem toch niet heel doorslikken,

  Beantwoorden
 4. Nelian
  6 februari 2014 at 09:05 (7 jaar ago)

  Ik heb gister de chocolade energie repen gemaakt! Heerlijk! Thanks voor het recept!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   6 februari 2014 at 19:20 (7 jaar ago)

   Super Nelian, graag gedaan en fijn dat je ze lekker vindt!

   Beantwoorden
 5. Loesje
  13 februari 2014 at 22:56 (7 jaar ago)

  Ik heb van de week de speltrepen met dadels en noten gemaakt. Ze zijn heerlijk!
  Voor mn zoon heb ik er een paar in stervorm gebakken, dus hij met een coole “mueslireep” naar school.

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.