Inductiekookplaat met mijn Le Creuset pannen (matzwart)

Een kleine keuken inrichten? Dit zijn mijn 3 tips!

Als je veel in je keuken bent, dan is het fijn om al je spulletjes goed te kunnen opbergen. Ik kan best wel een sloddervos zijn, dus mijn kleine keuken inrichten op de meest handige manier is echt een must! Ik heb dan ook een zwak voor handige opbergitems voor in de keuken. Omdat ik er inmiddels best wel goed in geworden ben, deel ik graag mijn 3 tips voor het inrichten van een kleine keuken!

3. Creëer meer ruimte

Bij een kleine keuken inrichten is het belangrijk dat je zoveel mogelijk opbergruimte hebt. Creëer meer ruimte door de muren van je keuken optimaal te benutten. Ga bijvoorbeeld eens voor keukenkastjes die tot het plafond reiken. Of creëer meer ruimte én stijl in jouw kleine keuken met trendy wandrekken. Ik heb zelf een paar wijnrekken opgehangen waar ik mijn wijnglazen en wijnflessen decoratief op kan opbergen. Of creëer meer ruimte in je keukenkastjes door bijvoorbeeld opbergpotten of servies te presenteren op wandrekken.

3x-kleine-keuken-inrichten

2. Haal het meeste uit je kleine keuken

Als je niet of weinig extra ruimte kan creëren, haal dan het meeste uit je kleine keuken! Hier komt mijn zwak voor handige opbergartikelen naar boven… Zo kun je bijvoorbeeld met voorraadpotten elk hoekje en gaatje van je keukenkastjes en keukenlades benutten. Of haal het meeste uit je kleine keuken door een keukentrolley. Hier kun je makkelijk kleine dingen in opbergen die je bijvoorbeeld alleen nodig bent tijdens het koken. En als je het niet nodig hebt, rol je het makkelijk uit de weg!

3x Kleine keuken inrichten

1. Houd je aanrecht zo opgeruimd mogelijk

Het aanrecht is misschien wel het grootste gedeelte van jouw kleine keuken. Houd je aanrecht dus zo opgeruimd mogelijk! Ik merk zelf altijd dat als mijn aanrecht vol staat, ik mijn kleine keuken direct rommelig en kleiner vind lijken. Daarom heb ik geïnvesteerd in super handige keukenaccessoires. Ga bijvoorbeeld voor een cuphouder, daarmee ruim je je koffiecupjes handig op, zonder dat het teveel ruimte kost. Of kies een mooi kruidenrek, zodat je kruidenpotjes niet overal en nergens staan. Met deze handige opbergitems houd jij je aanrecht eenvoudig zo opgeruimd mogelijk!

3x kleine keuken inrichten

Welke tips ga jij gebruiken? Deze 3 tips voor het inrichten van een kleine keuken hebben mij in ieder geval enorm geholpen! Of lees eens verder over keukenartikelen die ik getest heb. Toch vrees ik dat ik altijd wel een beetje een sloddervos zal blijven…

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.