tips om snaaien te voorkomen

3 tips om snaaien te voorkomen

Je had het jezelf nog zo beloofd: geen chocolade vandaag! En toch sta je voor je het weet uiterst teleurgesteld en vol verbazing te staren naar een leeg oranje omhulsel waar kort geleden nog een Tony Chocolony caramel-zeezout in zat, jaiks! Schuldbewust kijk je in de spiegel en zie je haast de schade die ‘Tony‘ heeft aangericht op je lichaam. We herkennen het allemaal, de hele dag zo je best doen om gezonde keuzes te maken en dan binnen enkele minuten alle goede voornemens overboord gooien. Hoe voorkom je dit soort momenten van ‘binge-eating’? Ik geef je drie tips om snaaien te voorkomen en je op weg te helpen:

Tip 1: Verwijder alle verleidingen

Simpel, als er het niet is kun je het tijdens een moment van tijdelijke zwakte ook niet in je mond stoppen! Zorg er daarom voor dat je hier bij het boodschappen doen al rekening mee houdt. Een goed gevulde koelkast met natuurlijke en onbewerkte producten voorkomt voor een deel al dat jezelf overgeeft aan die enorme drang naar slechte snacks. En bedenk van tevoren wat een gezonde variant is voor jouw grootste verleiding. Zo kan ik zelf enorm uitkijken naar een kop warme chocolademelk gemaakt van pure cacao en vrij van geraffineerde suiker, dat ik dan onder een dekentje op de bank opdrink. Creëer dus je eigen gezonde verwenmomentje!

verwijder ongezonde verleidingen

verwijder ongezonde verleidingen

Suikervrije chocolademelk

en kies voor een gezonde variant

Tip 2: Verander je mindset

Het gaat bijna mis, je staat op het puntje van je tenen en steekt je neus in het bovenste keukenkastje om te zien wat voor heerlijkheden je daar hebt verstopt. Wat nu? Neem even de tijd om na te denken en stil te staan bij je eigen snode plannetjes. Herkennen dat je in de ‘gevarenzone’ zit is al een eerste stap. Nu is het de kunst om je eigen mindset te veranderen. In plaats van te focussen op de korte termijn voldoening die de chips of koekjes je gaan bieden neem je een moment om te denken aan je belangrijkste doelen. Gaan die koekjes je helpen dit doel te behalen? Zeer waarschijnlijk niet. Hang daarom een lijstje op je koelkast of je keukenkast om je te helpen herinneren waar je het voor doet!

kies bewust voor een healthy lifestyle

kies bewust voor een healthy lifestyle en herinner jezelf daaraan!

Tip 3: Stop je automatische piloot

Zelfs op het moment dat je aan een eetbui toegeeft hoeft dit nog niet te betekenen dat alles meteen helemaal gedaan is. Je kunt nog terug! Heb je zojuist met spoed een schep Ben & Jerry’s in je mond gestopt? Ga niet over op de automatische piloot, denk na over wat dit met je doet voordat je lepel nogmaals in de bak ijs verdwijnt. Herinner jezelf er aan dat meer eten niet gelijk staat aan meer genieten. Geniet dus met mate en stop Mr. Ben & Jerry snel terug in het onderste laatje van je diepvries. Crisis voorkomen!

Snack niet op de automatische piloot

Snack niet op de automatische piloot

Nu is het aan jou! Herken je het bovenstaande? Laat ons in het commentaar hieronder weten wat jouw ergste ‘guilty pleasure’ is en welke van de 3 stappen je als eerste gaat proberen. Succes!

Door Kim  – Kim is personal trainer in Utrecht (Boost Life) en samen hebben we de afgelopen maanden mooie resultaten behaald. Ze weet veel van sport én van voeding en kan enorm goed motiveren. Op Focusonfoodies.nl vind je inspirerende health en sport artikelen van Kim en je kunt haar al je sportvragen stellen!

Er zijn 8 reacties op 3 tips om snaaien te voorkomen

 1. Mirjam
  2 maart 2016 at 08:01 (5 jaar ago)

  Vroeger was dit paprikachips. Oh mijn hemeltje lief wat kon ik me daar in verliezen … Heeft me heel veel moeite gekost maar ben er vanaf. Pas alle tips toe maar vooral die ‘automatische piloot.’

  Beantwoorden
 2. Els
  2 maart 2016 at 11:22 (5 jaar ago)

  Bij mij is het ook paprikachips. Ik kan wel makkelijk 5 chips uit de zak halen ervan genieten en de rest weggooien zonder problemen. Dan heb ik toch mijn moment gehad. En dat eens in de zoveel weken.

  Beantwoorden
 3. Noor
  2 maart 2016 at 11:33 (5 jaar ago)

  Nootjes…. En dan geen verantwoord ‘handje’ maar handen?

  Beantwoorden
 4. suuz
  2 maart 2016 at 13:01 (5 jaar ago)

  IJS!! ik kan het inderdaad niet bij 1 hap laten, terug in de vriezer leggen heeft gewoon geen zin dan loop ik nog 86 x terug ! Ik ga mijn doelenlijstje maar eens in de keuken ophangen!

  Beantwoorden
 5. Lynette
  2 maart 2016 at 20:25 (5 jaar ago)

  Ik heb echt een zwakte voor chocolade, ik loop hier ook op stuk.
  Momenten dat ik gezond eet, andere momenten proef, ruik, denk ik alleen nog maar aan het lekkers.

  Beantwoorden
 6. Helen
  2 maart 2016 at 20:59 (5 jaar ago)

  Drop en iets lekkers bij de koffie….en dat vooral als ik moe ben en dat ben ik door mijn chronische aandoening nogal eens helaas! Lijkt wel of het mij dan allemaal niks meer uitmaakt. Ik weet dat snaaien niks helpt maar dat moet nog uit mijn hoofd…

  Beantwoorden
 7. Janne
  8 maart 2016 at 18:05 (5 jaar ago)

  Ik geef er eens in de zoveel tijd flink aan toe. Ik doe van te voren boodschappen voor mijn favorite B&J ijs, chips en Tony’s en ik ga ervoor. Heel lekker op het moment en heel stimulerend daarna om dit soort dingen voorlopig weer voluit te negeren in de winkel, omdat ik weer weet hoe belabberd me ik daarna ook al weer voel.

  Beantwoorden
 8. Sally
  16 maart 2016 at 15:10 (5 jaar ago)

  Milka oreo.. En als ik dan niet snoep vervang ik dat door ontbijtkoek met pindakaas met appelstroop… En dat 3x per dag is misschien nog wel erger dan snoepen :O

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.