Dayu's warung

3 food hotspots in Ubud

Door Iris – Bali, en dan met name Ubud, is een waar paradijs voor liefhebbers van gezond én lekker eten. Lokale Indonesische specialiteiten, maar ook allerlei glutenvrije, lactosevrije, suikervrije, rauwe, vegetarische en/of veganistische lekkernijen. Ik deed mijn yoga opleiding in Ubud vorig jaar zomer en heb dus uitgebreid de tijd gehad om alle restaurantjes in Ubud uit te proberen. Dit is mijn absolute top drie (eigenlijk top vier!) food hotspots in Ubud.

9 Warung
9 Warung is een artistiek self-service café met een vegetarisch (en deels veganistisch) buffet. Je kunt hier terecht voor meer dan alleen lekker traditioneel Indonesisch eten: de prachtige inrichting en de interessante mensen die hier komen maken 9 Warung een hele ervaring. Ook kun je hier op verzoek een kookcursus volgen. 9 Warung is extreem budget en extra leuk: je kunt het geld voor je maaltijd achterlaten in een potje dat op tafel staat. Je vindt 9 Warung aan de Jalan Lodtunduh (als je op deze weg Ubud uit rijdt, is het na de scherpe bocht direct aan je linkerhand).

9 Warung in Ubud

9 Warung in Ubud

The Garden Kafe (The Yoga Barn)
Ik volgde mijn yoga opleiding bij The Yoga Barn en daar vindt je tevens The Garden Kafe. Ze hebben hier vanalles, van verse kokosnoten tot kombucha, raw chocolate en heerlijke curry’s. Het ontbijt en de lieve werknemers van The Garden Kafe niet willen missen! Wel is The Garden Kafe iets prijziger dan de gemiddelde warung in Bali. Je vindt The Yoga Barn en The Garden Kafe aan de Jalan Raya Pengosekan.

The Garden Cafe Ubud

The Garden Cafe Ubud

Dayu’s Warung
Ik heb het beste voor het laatste bewaard! Mijn absolute favoriet in Ubud is Dayu’s Warung. Dayu is een ondernemende en energieke vrouw die zichzelf van diabetes heeft genezen door middel van gezonde voeding. Ze heeft wereldwijd met beroemde chefs samengewerkt en deze invloeden, plus haar Indonesische afkomst, proef je zeker terug. Goed nieuws: de hele kaart is glutenvrij en barst van de verse groenten en smaakvolle kruiden. Ook is Dayu’s Warung zeer betaalbaar. Mijn absolute favoriet was de tropische salade met rode rijst en gember-cashewdressing. Je begrijpt, ik heb hier vele malen gegeten. Je vindt Dayu’s Warung op de Jalan Sugriwa. Tip: Fussy Bird in Ubud is ook van Dayu en heeft nóg meer lekkers op de kaart! Je vindt Fussy Bird op de Jalan Tirta Tawar.

Dayu's warung

Dayu’s warung

Zijn jullie wel eens in Bali geweest? Wat waren jullie favoriete adresjes voor lekker eten?

Door Iris – lees meer over haar leven als digital nomad

Er is 1 reactie op 3 food hotspots in Ubud

  1. Linda
    9 december 2016 at 10:32 (3 jaar ago)

    ♡ Watercress Ubud!

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.