2 heerlijke risotto recepten om zelf te maken

In deze blog vind je 2 makkelijke recepten voor 2 heel populaire en makkelijk te maken risottos. De eerste is met knoflook en garnalen en de tweede is met pompen en geitenkaas. Wil je nou elke week genieten van bijzondere, gezonde en lekkere recepten? Een foodbox met verse ingrediënten en recepten biedt uitkomst. 

Wat heb je nodig voor de risotto met knoflook garnalen?

  • 1 pak risotto
  • ui
  • knoflook
  • rode peper
  • zout en peper
  • peterselie
  • grote (knoflook) garnalen
  • bouillon

Hoe maak je de risotto met knoflook garnalen?

  1. Begin eerst met de ui, rode peper en knoflook heel fijn te snijden
  2. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui, rode peper en knoflook in de pan
  3. Fruit het even aan en doe de knoflook garnalen erbij
  4. Even op hoog vuur bakken
  5. Om te voorkomen dat de garnalen te gaar worden haal je ze nu uit de pan.
  6. Gooi nu de risotto nu in de pan en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  7. Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  8. Blijf constant roeren
  9. Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  10. Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto klaar
  11. Doe nu de knoflook garnalen weer in de pan en bak ze nog even mee
  12. Vergeet als finishing touch de risotto af te maken met verse fijngesneden peterselie en eventueel naar smaak parmigiano. Bon Apetito!

Wat heb je nodig voor de risotto met pompoen?

  • 1 hele pompoen
  • Peterselie
  • Bosui
  • 1 pak risotto
  • Knoflook
  • Bouillon
  • Witte wijn
  • Zachte geitenkaas

Tip: nog veel meer recepten bekijken? Op 24kitchen vind je 12 heerlijke rissotto gerechten voor thuis

Hoe maak je de risotto met pompoen?

  • Begin eerst met de bosui en knoflook heel fijn te snijden
  • Doe een scheutje olie in een wokpan, gooi de fijngesneden ui en knoflook in de pan
  • Fruit het even aan en doe de pompoen erbij
  • Even op hoog vuur bakken
  • Gooi nu de risotto erbij en bak deze even mee, totdat de risotto glazig wordt
  • Nu wordt het spannend, maak een pannetje bouillon klaar, en doe elke keer een schepje in de wokpan bij de risotto.
  • Blijf constant roeren
  • Doe er ook een scheutje wijn bij
  • Blijf elke keer een schepje bouillon bij de risotto. Dit blijf je doen voor ongeveer 20 minuten. Elke keer als de risotto de bouillon heeft geabsorbeerd doe je er weer een schepje bij.
  • Blijf tussendoor vooral goed proeven, als de risotto gaar is en de smaak goed, dan is de Risotto met pompoen klaar
  • Vergeet als finishing touch de risotto met pompoen niet af te maken met zachte geitenkaas te strooien over de risotto. Dit zorgt voor een extra smeuïge smaak. Als laatste nog een beetje peterselie en zwarte peper. Bon Apetito!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.