10-gezonde-sinterklaasrecepten

10x gezonde Sinterklaas recepten

Oh, Sinterklaas recepten. Wat mij betreft mag een aantal recepten het hele jaar door, maar dat komt omdat ik helemaal gek ben van speculaas. Gelukkig zijn de wintermaanden de maanden waarin je ook ‘officieel’ helemaal los mag gaan met speculaas, dus ik zette 10x gezonde Sinterklaas recepten voor je op een rij. Tot aan 5 december genoeg inspiratie toch?

1. Glutenvrije Taai Taai

Wat was ik BLIJ toen dit recept voor glutenvrij taai taai na jaren experimenteren eindelijk lukte! Een glutenvrije versie maken van een recept met een bepaalde structuur is best lastig; taai taai mag bijvoorbeeld niet té droog worden. Deze glutenvrije taai taai werd perfect en ondertussen hebben er al honderden mensen van dit sinterklaas recept gesmuld. Ook heb ik talloze blije reacties binnen gekregen op deze glutenvrije taai taai. Super leuk!

Glutenvrije taai taai sinterklaas recept

2. Glutenvrije speculaas cake

Deze speculaas cake is een absolute favoriet bij ons thuis! Door amandelmeel te gebruiken, is deze cake gemakkelijk glutenvrij. En nog erg lekker ook! Het is ook een erg makkelijk sinterklaas recept, dus deze cake is ideaal om nog snel te maken voor dat de Sint binnenkomt met kado’s! 😉

Glutenvrije speculaascake zonder geraffineerde suiker

3. Tarwevrije speculaas muffins

Dit muffin recept is weer eens wat anders dan een cake of speculaasjes. Al hoewel… Speculaas of koekkruiden mogen natuurlijk niet ontbreken bij Sinterklaas recepten! Daarnaast zijn deze heerlijke muffins suikervrij, tarwevrij, lactosevrij en eventueel glutenvrij. Dat is nog eens verantwoord genieten!

Tarwevrij Speculaas Muffins sinterklaas recept

4. Glutenvrije speculaasjes

Vorig jaar kon ik dan eindelijk ergens een houten speculaasplank op de kop tikken. Je weet wel, zo eentje met een figuurtje waar je dan je speculaas van maakt. Ik vond hem uiteindelijk bij Cookinglife! Het recept is super makkelijk en de speculaasjes worden echt net zo krokant als standaard speculaas. Hmmm!

glutenvrij speculaas zonder geraffineerde suiker

5. Glutenvrije pepernoten

Pepernoten zonder geraffineerde suikers, het klinkt haast onmogelijk! Gelukkig heb ik een heerlijk recept wat naast suikervrij ook nog eens glutenvrij is. Met dit sinterklaas recept maak je een hele lading pepernoten. Genoeg om met velen te delen!

Glutenvrije pepernoten sinterklaas recept

6. Glutenvrije speculaasbrokken

Speculaasbrokken zijn stiekem een beetje mijn guilty pleasure. Ik denk dat het de speculaaskruiden zijn, van mij mag speculaas dan ook het hele jaar door ;-). Deze glutenvrije speculaasbrokken zijn ook zuivelvrij (en vegan) en bevatten geen geraffineerde suiker. Dat wordt genieten tijdens Sinterklaas!

Glutenvrije speculaasbrokken zonder geraffineerde suiker

7. Marsepein (zonder geraffineerde suiker)

Traditioneel draait marsepein natuurlijk om de enorme hoeveelheid suikers en de leuke kleurtjes. Het was dus best wel een uitdaging om een goed recept te maken zonder geraffineerde suikers. Maar dit sinterklaas recept is zeer geslaagd, collega’s en vrienden zijn er helemaal dol op! Ga jij dit binnenkort proberen?

Suikervrij marsepein sinterklaas recept

8. Glutenvrije gevuld speculaas

Een sinterklaas recept wat absoluut niet mag ontbreken is gevulde speculaas. Zo’n klassieker! Dit recept is naast glutenvrij ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Maar pas op; dit is zo’n koek waar je maar niet van af kan blijven… Ik heb je in ieder geval gewaarschuwd!

Glutenvrij gevuld speculaas met natuurlijke suiker

9. Chocolade pepernoten

Soms zijn gewone pepernoten nét niet goed genoeg en heb je gewoon zin in dat beetje extra: chocolade pepernoten! Het recept voor deze chocolade pepernoten is glutenvrij en bevat geen geraffineerde suiker. Je kunt de pepernoten gemakkelijk bewaren in een luchtdichte pot, maar dat is een tip die je waarschijnlijk toch niet gaat gebruiken. Bij mij halen ze zelden het einde van de dag!

Glutenvrije chocolade pepernoten sinterklaas recept

10. Taart met speculaas en chocolade

Hoe kun je beter dit lijstje afsluiten dan met een feestelijke taart? Deze speculaas taart is echt zo’n sinterklaas recept waar je met de hele familie van kunt genieten. Door de Griekse yoghurt is deze speculaas taart ook heerlijk luchtig. Probeer hier maar eens van af te blijven!

speculaastaart met chocola sinterklaas recept

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.